Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 2:3Hokejisté Brna vyhráli v Boleslavi a postoupili do play-off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Podkonický 1 : 0
32. Svoboda 1 : 1
44. Erat 1 : 2
54. Holec 1 : 3
57. Výborný 2 : 3

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Komety Brno vyhráli v 51. kol extraligy na ledě Mladé Boleslavi 3:2 a zajistili si postup do předkola play off. Středočeši nenavázali na sérii šesti domácích výher za sebou a v tabulce jsou i nadále poslední.

Článek

Domácí měli přitom na začátku více ze hry, i díky tomu, že během deseti úvodních minut hráli tři přesilové hry. Tlak ovšem nedokázali Boleslavští zúročit ke vstřelení branky. Ve většině případů se nedokázali ani dostat do nebezpečné gólové pozice, nebo jim šance zmařil gólman Trvaj. Hosté se do hry dostávali postupně, ale v závěru první třetiny mohl otevřít skóre Holec. Odkrytou branku ale netrefil.

Bezbrankový stav trval v druhé třetině pouze chvíli. Domácí útočník Mikulík vypálil tvrdou ránu, která sice minula hostující branku, ale odražený kotouč od zadního mantinelu "uklidil" k levé tyči Podkonický a domácí se tak dostali do vedení. To mohlo ovšem trvat pouze moment, protože na druhé straně z protiútoku orazítkoval břevno Hüblovy branky útočník Divíšek.

Přesto se hostům z Brna v polovině utkání vyrovnat skóre podařilo. Pomohla jim k tomu přesilová hra po vyloučení obránce Rýgla. Bičánkovu tvrdou střelu dokázal ještě Hübl vyrazit, ale na následnou dorážku Tomáše Svobody už zareagovat nestihl. Nadále pokračoval oboustranně rychlý hokej, kterému pomáhaly i pěkně zaplněné tribuny mladoboleslavské arény.

V poslední třetině mělo mírně navrch hostující mužstvo, které dokázalo své šance proměnit. Do vedení hosty dostal v 44. minutě útočník Erat, kterému před gólmana Hübla přihrával po pěkné individuální akci útočník Holec. Ten se nakonec po dalších deseti minutách také sám zapsal mezi střelce, když se opět pěkně prokličkoval do obranného pásma domácích a jeho nenápadný bekhend zapadl do pravého horního rohu domácí svatyně.

Středočeši se ale nevzdali a bojovali dál o dobrý výsledek. Necelé čtyři minuty před koncem se jim naskytla dobrá příležitost, když měli možnost hrát pár vteřin dvojnásobnou přesilovku. Odvolali při ní i gólmana Hübla a tlak dokázal využít ve snížení kapitán Výborný, který bezpečně zakončil svůj sólový nájezd. Další tlak domácích sice následoval, ale do konce utkání si už Kometa dokázala těsný náskok udržet.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 22. Podkonický (Mikulík), 57. D. Výborný (Bahenský) - 32. T. Svoboda (Jakub Svoboda, Bičánek), 44. Erat (Holec, Petrovický), 54. Holec (Bičánek). Rozhodčí: Hodek, Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:11, navíc L. Čermák, Žižka (oba Brno) oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3810.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Žabka, Chaloupka, Rýgl, Baldwin, Mozík, Čutta, Hay, Beňovič - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Jiránek - Bahenský, Vrbata, Goertzen - Nouza, Stieler, Hrdel. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Švrček - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice