Hlavní obsah

Kladno - Liberec 2:1Dragoun zajistil Kladnu výhru v prodloužení nad Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Kameš 1 : 0
54. Vantuch 1 : 1

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili v 51. kole extraligy Liberec 2:1 v prodloužení a udrželi tak šanci na přímý postup do čtvrtfinále play off. Duel rozhodl v 62. minutě Michal Dragoun. Kladno tak bodovalo v šestém zápase za sebou, Tygři dokonce v deváté.

Článek

Domácí, stále bez trojice beků Libora Procházky, Posmyka a Tomana, pogratulovali před zápasem Kallovi, který nastoupil k 600. zápasu v extralize. Pro nejlepšího současného kladenského střelce to byla patřičná motivace. Pobyt v první útočné řadě vedle Patery Kallovi seděl a již ve druhé minutě se prosadil před brankáře Pince, ale ke své smůle jeho bekhend skončil pouze na tyči.

Liberec zahrozil při vlastním oslabení, brejk Urbana ale skončil na chráničích gólmana Chábery. Středočeši měli v úvodní části více ze hry, ale s koncovkou byli na štíru. Knotek měl hned dvakrát velkou příležitost ke skórování, Pince ale nepřekonal.

Druhá část začala opět velkou šancí Kally, ale úplně sám před libereckým brankářem nedokázal usměrnit puk do branky. Oba celky se snažily, v koncovce ale nebyli hráči přesní.

Třetí třetina přece jen přinesla branky. Jako první se trefili svěřenci trenéra Vojty, kteří měli více než minutovou početní výhodu pět proti třem. Ranou od modré se prosadil obránce Kameš. Liberec však okamžitě zvýšil obrátky, brankář Chábera předvedl několik perfektních zákroků, ale na Vantuchovu dorážku po kombinaci druhé útočné řady hostí již nestačil.

Přes enormní snahu zvláště Rytířů se skóre, i hlavně zásluhou skvělého Pince, do konce základní části nezměnilo. V samém závěru byl vyloučen domácí Růžička, ale Liberec nevytěžil nic z přesilové hry. V prodloužení poté zápas šťastnou bekhendovou střelou rozhodl Dragoun.

51. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 49. Kameš (Kalla, Bicek), 62. Dragoun (Hovorka) - 54. Vantuch (Urban, Bulíř). Rozhodčí: Homola, Fraňo - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 3087.
Kladno: Chábera - Kameš, J. Drtina, Lepine, Piskáček, Pavlů, David Růžička - Kalla, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Bicek - M. Látal, Lukáč, Eberle (41. Hluchý) - Valský, Knotek, Kafka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Liberec: Pinc - Čakajík, Derner, Ulrich, Výtisk, Holub, Štich, Vitásek - Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta - Bulíř, Vantuch, Urban - Bárta, Vak, Špaček - L. Krejčík, Bortňák, Víšek. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata: