Hlavní obsah

Nadšený Bičánek: Uhráli jsme si to sami, o to je to sladší

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Brna vyhráli v 51. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi a poprvé od návratu do nejvyšší soutěže si zahrají v play off. V bojích o titul Brňané naposledy figurovali v sezoně 1986/87. Velkou radost z toho měl i kapitán Radim Bičánek.

Článek

"Máme velikou radost. Vydřeli jsme to tady, uhráli jsme si to sami a o to je to sladší," citoval sedmatřicetiletého obránce server iSport.cz.

Kometa potřebovala k jistotě postupu získat bod, nakonec by se ale bez něj obešla, neboť její jediný možný konkurent - Karlovy Vary - dnes prohrál v Třinci.

"Bylo příjemné hrát s pocitem, že vedeme, protože i remíza nám stačila. Ale stejně jsme hráli na vítězství, protože nikdy nevíte, co se stane v posledním kole. Teď jsme v desítce a třeba se nám podaří ještě začínat play off doma, což by bylo dobré," uvedl Bičánek.

Brno postoupilo do předkola play off, jen tam by ale skončit nechtělo. "V neděli máme zápas se Zlínem a pak se začneme soustředit na předkolo. Je super, že jsme v něm, ale nechtěli bychom tam skončit. Chceme dál," řekl zkušený bek.

Moravský tým hrál v předešlých dvou sezonách po návratu do extraligy ve skupině o udržení a Bičánek oba ročníky zažil. "Je to super, všichni si to užíváme a do předkola půjdeme s dobrou náladou. A tam se pak může stát cokoliv. Už nedělní zápas teď bude o hodně radostnější. Budeme hrát doma, s pocitem, že už jsme v desítce," řekl Bičánek, který se těší i na skvělou atmosféru v brněnské hale. "No, Rondo asi spadne," smál se.

Reklama

Související témata: