Hlavní obsah

Č.Budějovice - Kladno 2:1České Budějovice porazily Kladno 2:1 a narazí na Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Hovorka 0 : 1
45. Kašpařík 1 : 1
48. Květoň 2 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v závěrečném 52. kole extraligy Kladno těsně 2:1, přestože ještě po druhé třetině prohrávali. Skóre poté otočili Pavel Kašpařík a Lukáš Květoň. Jihočeši tím ukončili sérii čtyř po sobě jdoucích porážek a ve čtvrtfinále play off narazí na Liberec, zatímco Kladno čeká předkolo.

Článek

Ve druhé minutě prudce vypálil od modré čáry Květoň, puk se odrazil od břevna do tyčky a vrátil se do hry. Kontrola videozáznamu potvrdila, že při kladenském týmu stálo štěstí.

Obě mužstva hrála od počátku aktivně, ale hosté byli pilnější ve střelbě. Z Paterovy přihrávky vypálil zblízka Kuchler, pozornost gólmana Kováře vyzkoušeli také Valský, Bicek a Dragoun.

Domácí Mertl při svém pokusu mířil vedle, Gulaš z mezikruží trefil Cháberu. Nebezpečnou akci ve spolupráci s Kafkou nedokázal zakončit ani Hluchý. Při vyloučení Pšurného se kladenští hráči ke střelbě téměř nedostali.

Polovina trestu hostujícího kapitána Patery se přenesla do druhého dějství, ale ani domácí v přesilovce neuspěli. Nedařilo se jim ani při následném vyloučení obránce Pavlů. Mezitím měl šanci kladenský Růžička, který byl zcela volný na levém kruhu, ale místo střely volil přihrávku na obsazeného Pateru. V další budějovické přesilovce se ocitl ve výhodné pozici Langhammer, skóre se však ani tentokrát neměnilo.

V polovině utkání Novák hákoval před Kovářem najíždějícího Hovorku a faulovaný hráč bezpečně proměnil nařízené trestné střílení. Inkasovaný gól otupil rostoucí aktivitu Jihočechů, kterým chvíli trvalo než se pustili do útočení. Neuspěl však Burian ani Langhammer.

V úvodu třetího dějství přežili domácí bez úhony Hornovo vyloučení a poté jim stačilo 13 vteřin přesilové hry ke srovnání stavu, když Kašpařík před Cháberou úspěšně tečoval Ptáčkovu střelu od modré. Ve 48. minutě se protáhl po pravém křídle Květoň a střelou švihem zařídil vedení.

O dvě minuty později mohl zvýšit Langhammer, ale po akci Gulaše nepřekonal zblízka Cháberu. Velkou šanci nevyužil ani Šimánek. V závěru si domácí pohlídali výsledek, přestože Kladenští ve více než půlminutové power play hodně kousali.

HC Mountfield České Budějovice - Rytíři Kladno 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 45. Kašpařík (Ptáček), 48. L. Květoň (Vydarený, J. Novák) - 31. Hovorka z trestného střílení. Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 4738.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Kolarz, Němeček, Mikuš - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Horna, Langhammer, L. Květoň - Kuchejda, Červený, Burian - Gulaš, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Kladno: Chábera - Kameš, J. Drtina, Lepine, Piskáček, Pavlů, David Růžička - Kalla, Patera, Kuchler - Dragoun, Hovorka, Bicek - Valský, Lukáč, M. Látal - Bílek, Knotek, Kafka - Hluchý. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama