Hlavní obsah

Brno - Zlín 4:1Brno sebralo Zlínu přímý postup do play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Petrovický 1 : 0
8. Čermák 2 : 0
27. Holík 2 : 1
33. Bičánek 3 : 1
38. Vašíček 4 : 1

BRNO

Hokejisté Zlína ztratili v 52. kole extraligy prohrou 1:4 v Brně s domácí Kometou přímý postup do play off. O výsledku rozhodl hned úvod utkání, kdy bojovně nabuzená Kometa vstřelila soupeři dvě branky ve vlastním oslabení. Zlín vypadl z tempa, nedařila se mu koncovka a proti důraznější Kometě se neprosadil. Berani tak přepustili šestou příčku obhájci stříbra z Vítkovic a v předkole je čeká úřadující mistr Třinec. Kometa vyzve rovněž v předkole Kladno.

Článek

Zlín přitom vstoupil do zápasu s velkou aktivitou a hned v první minutě dvakrát nebezpečně ohrozil brankáře Trvaje. Trenér Komety Venera zvolil rychlé střídání, neváhal měnit formace dokonce už po 12 sekundách a snaha dostat své svěřence co nejrychleji do tempa se mu vyplatila. Zlínu se přitom hned ve druhé minutě nabídla při vyloučení Švrčka první přesilová hra. Po kombinační chybě soupeře však v útočném pásmu získal kotouč v rohu kluziště obránce Milan Hruška, vyhodil kotouč přesně na Petrovického a tomu se podařilo ujet zlínským zadákům a zakončil sólo přesným blafákem.

Branka v početní převaze notně otřásla sebevědomím hostů. O čtyři minuty později se jim nabídla další přesilovka při vyloučení brněnského útočníka Tomáše Svobody. Přihrávku obránců na útočné modré čáře vystihl Čermák, kterého zastavili stíhající hostující zadáci pouze za cenu faulu, po kterém následovalo trestné střílení. Čermák zkusil při nájezdu napodobit Petrovického a po kličce na pravou stranu sice trefil tyčku, ale kotouč se odrazil od brankáře Sedláčka do zlínské sítě podruhé.

Brňany dostal zdařilý vstup do psychické pohody, jejich hra nepostrádala rychlost, kombinační přesnost i důraz v dohrávaných osobních soubojích. Naopak Zlínu se nedařilo zakončení, i zkušený Čajánek zakončil sólo pouze nepřesnou střelou.

Teprve ve druhé třetině se podařilo Zlínu dostat soupeře pod tlak ve více než půlminutové přesilovce pět na tři. Kometa se sice stačila ve třech ubránit, ovšem v dalším pokračování zlínské přesilovky už našel Holík skupinku ke vstřelení první branky.

Hra dostala nový náboj, Zlín vycítil příležitost ke zvratu. Naději ale zhatilo dvojnásobné oslabení po vyloučení Čecha a následně Čajánka. Přesilovku pět na tři korunoval obránce Bičánek tvrdou střelou od modré čáry, na kterou nestačil Sedláček vůbec zareagovat. Kometa se opět dostala do tlaku a ve 38. minutě nestačil zlínský brankář zareagovat na střelu obránce Vašíčka.

Zlín se pokusil v závěrečné třetině zvýšit obrátky a případně vykřesat naději na zvrat. Získal ovšem pouze územní převahu, brankář Trvaj byl pro hostující útočníky nepřekonatelnou překážkou. Závěr zápasu provázela zvýšená nervozita, z níž pramenily šarvátky a častá vyloučení. Kometa ale taktickou hrou vítězství udržela.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Petrovický (M. Hruška), 8. Čermák z trestného střílení, 33. Bičánek (Divíšek), 38. Vašíček (Holec, Petrovický) - 27. Holík (Důras, O. Veselý). Rozhodčí: Hradil, Kalivoda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 13:13, navíc Žižka, Kováčik - Čajánek oba 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 7200 (vyprodáno)-
Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Švrček, Vašíček - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Míka - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, Fořt, F. Čech - od 21. navíc Finsterle. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín