Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 5:3Liberec zdolal Plzeň 5:3, Nedvěd vyhrál kanadské bodování

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Klimenta 1 : 0
7. Klimenta 2 : 0
7. Kovář 2 : 1
22. Bárta 3 : 1
27. Krejčík 4 : 1
27. Havlíček 4 : 2
43. Vak 5 : 2
49. Havlíček 5 : 3

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v posledním 52. kole základní části extraligy Plzeň 5:3 a ve čtvrtfinále narazí na České Budějovice. Bílí Tygři vedli prakticky po celé utkání a bezpečně tak uhájili pozici v první čtyřce tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kapitán Petr Nedvěd

Článek

Nejvíce sledovanými muži byli Petr Nedvěd s Radkem Dudou, kteří se utkali o post nejproduktivnějšího hráče extraligy - oba útočníci si připsali po jednom bodu, ale protože liberecký kapitán měl před utkáním dvoubodový náskok, stal se s 61 body ze 49 utkání nejproduktivnějším hráčem soutěže právě on.

Již ve třetí minutě utkání byl vyloučen Derner, v oslabení ovšem ujel po osmi vteřinách Klimenta a zavěsil pod horní tyč. Zvýšit mohl Bárta, ale v nájezdu puk do branky nedostal.

V šesté minutě chybovala obrana Liberce a Duda přihrál Kovářovi, který prostřelil Pince. Odpověď Liberce na sebe nenechala dlouho čekat. Po 38 vteřinách dostal Klimenta od Trončinského pas za obranu hostí a švihem k tyči se nemýlil.

Necelé dvě minuty po začátku druhé části zvýšil náskok Liberce Bárta. Domácí byli aktivnější a ve 26. minutě mohl zvýšit Vak, jenže bekhendem na Svobodu nevyzrál. Hned vzápětí ale Špaček našel najíždějícího Krejčíka, který se nemýlil. Indiáni si přichystali rychlou odpověď. V téže minutě totiž Frolo vyslal Havlíčka a ten v nájezdu nedal Pincovi šanci.

Bílým Tygrům mohl vrátit dvoubrankové vedení Nedvěd, ale v úniku ho fauloval Heřman, po jehož zákroku sice bylo nařízeno trestné střílení, domácí kapitán ho ovšem proměnit nedokázal.

V závěrečné dvacetiminutovce se opakovala historie prvních dvou třetin. Po necelých třech minutách napřáhl od levého mantinelu Vak a napálil puk za nic nevidícího Svobodu. Liberec se ze svého tříbrankového náskoku radoval jen do začátku 49. minuty. V přesilové hře se zorientoval nejlépe v brankovišti Havlíček a Pinc neměl nárok.

V 53. minutě fauloval loktem Derner Petrušku a vysloužil si trest do konce utkání. Plzeň pětiminutovkou přesilovku nevyužila. V jejím závěru mohl skórovat Dvořák, ale v jasné šanci minul. Liberec porazil Plzeň 5:3 a Nedvěd vyhrál jako první hráč Severočechů kanadské bodování extraligy.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Klimenta (P. Nedvěd), 7. Klimenta (Trončinský), 22. Bárta (Čakajík), 27. L. Krejčík (Špaček), 43. Vak (Holub) - 7. Jan Kovář (Duda), 27. Havlíček (Frolo, Ruprecht), 49. Havlíček (Johnson, M. Heřman). Rozhodčí: Hodek, Souček - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:10, navíc Derner a Vantuch (oba Liberec) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6322.
Liberec: Pinc - Trončinský, Derner, Výtisk, Ulrych, Čakajík, Vitásek, Holub - T. Urban, P. Nedvěd, Klimenta - Bárta, Bulíř, Vantuch - Špaček, Vak, Víšek - L. Krejčík, Bortňák. Trenéři: Kalous a Pešán.
Plzeň: A. Svoboda - Vykoukal, J. Jeřábek, Dan Růžička, Frolo, St. Pierre, Marušák, Ruprecht - Duda, Jan Kovář, Petruška - Michal Dvořák, Pitule, Kubalík - M. Heřman, Mrňa, Vostřák - Johnson, Havlíček. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama