Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 4:2Karlovy Vary zdolaly v klání týmů pro play-out Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Tomas 0 : 1
30. Prošek 1 : 1
32. Dej 2 : 1
47. Balaštík 2 : 2
53. Gawryletz 3 : 2
55. Kumstát 4 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů zdolali v závěrečném 52. kole základní části extraligy Mladou Boleslav 4:2 a připsali si sedmou výhru z posledních osmi zápasů. Energie tak jde do skupiny o 11. až 14. místo z nejlepší pozice a na svého dnešního soka, který je poslední, má šestibodový náskok. Vítězství pojistil v 55. minutě z trestného střílení Petr Kumstát, který se tak stal s 27 góly nejlepším střelcem soutěže.

Článek

Domácí začali velkým náporem a hned v první minutě otestoval brankáře Valenta Gründling. Úvodních pět minut se hosté prakticky nedostali z vlastního pásma. Karlovarští se však předháněli v zahazování šancí. Otevřít skóre mohli postupně Kumstát, Pech a Koblasa. První střelu na Mensatora vyslali Středočeši až v polovině první třetiny.

Nápor Energie ale ukončila vyloučení Gulašiho a Gřegořka, při kterém ve 13. minutě dostal hosty do vedení svou 21. brankou v sezoně Tomas. Za tři minuty dostali Mladoboleslavští opět puk za Mensatorova záda, ale gól Bahenského nebyl uznán pro postavení hráče v brankovišti.

V úvodu druhého dějství se Středočeši ubránili při Tomasově trestu a zvýšit jejich náskok mohl ve 24. minutě Podkonický, ale Mensator svůj tým podržel. Na druhé straně předvedl i Valent parádní zákrok po bekhendové střele Zaťoviče. Před polovinou zápasů se ale domácí dočkali vyrovnání po nenápadném Proškově nahození od modré čáry.

Za necelé tři minuty otočila Energie stav, když se při Nouzově vyloučení dostal do samostatného úniku Dej a překonal Valenta střelou nad lapačku. Karlovarští povzbuzení vývojem zápasu byli po zbytek prostředního dějství aktivnější, ale další gól nepřidali.

Hosté se nevzdávali a bojovali dál o vyrovnání, kterého se dočkali ve 47. minutě. Bahenský naservíroval puk Balaštíkovi a ten se z mezikruží nemýlil. Rychlý a bojovný hokej pokračoval i nadále. Když mladoboleslavský kapitán Výborný nevyužil zaváhání domácí obrany, měnilo se skóre ve prospěch Karlovarských. V 53. minutě využil přesilovou hru Gawryletz.

O dvě minuty ujížděl Kumstát sám na Valenta a byl faulován Čuttou. Na trestné střílení šel do branky místo Valenta Hübl, ale Kumstátovi v pojistce koruny krále střelců nezabránil.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 30. Prošek (Dej, T. Sýkora), 32. Dej (T. Sýkora), 53. Gawryletz (Pech, Gřegořek), 55. Kumstát z trestného střílení - 13. Tomas (Balaštík, Mozík), 47. Balaštík (Bahenský, Stieler). Rozhodčí: Hrubý, Smitka - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 3340.
Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Gulaši, Gřegořek, Gawryletz, Lučka, Mocek, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Pech, Zaťovič - Koblasa, Skuhravý, Kotrla - Dej, T. Sýkora, Skladaný - T. Rohan, T. Klíma, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.
Mladá Boleslav: Valent (v čase 54:38 na trestné střílení J. Hübl) - Žabka, Chaloupka, Rýgl, Baldwin, Mozík, Čutta, Hay, Beňovič - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Bahenský, Stieler, Hrdel - Nouza, Vrbata, Pabiška. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín