Hlavní obsah

Hořava i Čada v ohrožení

PRAHA

Ve vzduchu visí třetí trenérská změna v hokejové extralize, ohroženi jsou kouči Karlových Varů i Plzně. Po Budějovicích a Liberci zřejmě sáhnou k odvolání šéfů střídačky u západočeských mužstev. Karlovarští získali v posledních sedmi zápasech tři body a kouč Miloš Hořava dokonce nepřijel s mužstvem k úternímu zápasu do Znojma.

Foto: www.hokejkv.cz

Miloš Hořava

Článek

Hořava se přitom ještě ráno v den utkání těšil na duel s mužstvem, které v loňské sezóně vedl. "Nevyužíváme šance, Znojmo se ale trápí v koncovce, takže je šance to proti němu zlomit," vykládal.

Oficiálním zdůvodněním Hořavovy absence na střídačce hostí ve Znojmě byla nemoc, jenže v zákulisí se proslýchá, že trenér byl poslán do stavu nemocných, když ostře vyjádřil nesouhlas s poslední hráčskou výměnou. Nelíbilo se mu poslání kapitána Svobody do Sparty, za nějž přišel na měsíční hostování bek Výtisk.

Interní záležitost klubu

"O spekulacích se nebudu bavit, trenér Hořava nebyl zdravotně v pořádku a požádal o dva dny volna. Počítám ale, že by měl vést čtvrteční trénink," tvrdil karlovarský manažer Miroslav Vaněk a vše ostatní nazval interní záležitostí klubu, který po sérii nezdarů vypadl z elitní osmičky.

"Nemohu objasnit, proč Hořava s týmem do Znojma nedorazil. Je to podobné, jako byste se ptali, proč prezident jel na návštěvu Maďarska, a nikoliv Rumunska," uvedl podrážděně Hořavův trenérský partner Radim Rulík s odkazem na vedení klubu.

Rozčilený ředitel Plzně

V kritické situaci je po domácí porážce se Vsetínem i trenér Rostislav Čada v Plzni, která už měsíc čeká na plný bodový zisk. "Úplně jsme vyhořeli, výkon mužstva mě zdrtil, hráli jsme křečovitě a inkasovali laciné góly," přiznal smutný kouč, jenž si spočítal, že z posledních devíti kol mužstvo vytěžilo sedm bodů a zřítilo se ze šesté příčky až na jedenáctou.

Ředitel klubu Tomáš Král připustil možnost odvolání trenéra, ale i hráčských výměn a citelných finančních postihů. "Nejsem zastáncem adrenalinových řešení. Kdybych měl něco podniknout deset minut po úterním zápase, musel bych vyměnit celý tým včetně trenérů.

Po odeznění emocí hledáme příčiny neutěšeného stavu a hlavně způsoby řešení," sdělil rozčilený ředitel na internetové stránce hokej.cz. "V práci trenérů nevidíme jasně zřetelný problém. Skoro by se dalo říci bohužel. Kdyby měli trenéři nějaké rozpory s hráči a naopak, hned bychom věděli, co se děje. Takhle bádáme," přiznal Král.

Reklama