Hlavní obsah

V extralize půjde o Černého Petra

PRAHA

Pětadvacáté kolo hokejové Tipsport extraligy slibuje kromě reprízy finále minulého ročníku mezi Pardubicemi a Slavií, která je na programu v sobotu, i souboj na opačném pólu tabulky. V bitvě dvou posledních mužstev dnes hostí České Budějovice Liberec.

Foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Liberec dnes nastoupí v souboji posledních týmů proti Budějovicím

Článek

Po zoufalém úvodu se zdálo, že Jihočeši se sérií výher vyhrabali z nejhoršího, jenže tři porážky v řadě je zase přiblížily pozici nejbídnějšího mužstva. Další prohra by jim nejen řádně pocuchala nervy, ale znovu přisoudila i pozici Černého Petra.

V kádru Budějovic však budou chybět důrazní Fadrný s Ďurákem, v sestavě by se tak měl objevit i z Jihlavy zapůjčený útočník Kaňkovský, který se rovněž pokusí napravit neslavnou střeleckou bilanci Jihočechů tří gólů v posledních třech kolech.

Nové posily Liberce se prosadily

To Liberečtí vyhráli v minulém kole pod koučem Palečkem první utkání v normální hrací době a po jedenácti kolech zase poznali tříbodový zisk. Po stejném počtu kol také konečně vstřelili více než dvě branky a prosadili se i noví hráči v kádru, slovenský útočník Rataj zapůjčený ze Znojma za Michala Straku a také třinecký forvard Hašek.

"Musíme bodovat," vyhlásil jasný úkol liberecký Josef Paleček, který bude mít k dispozici kompletní kádr, a hned představil svou prognózu: "Očekávám, že oba týmy budou vycházet ze zajištěné obrany. Proto bude důležité proměnit každou šanci."

Hokejová extraliga - 25. kolo:
17:00Třinec - Znojmo
17:00Vsetín - Vítkovice
17:30Kladno - Karlovy Vary
17:30Č. Budějovice - Liberec
17:30Litvínov - Zlín
18:30Sparta Praha - Plzeň
Zápas Pardubice - Slavia Praha se hraje v sobotu

Reklama