Hlavní obsah

Obránce Roth bude opět působit v Třinci

Hokejový obránce Vladimír Roth se vrátil do Třince, kde po osmiletém angažmá skončil po minulé sezoně po vypršení kontraktu. V tomto ročníku třicetiletý odchovanec Ústí nad Labem působil od prosince do ledna v Českých Budějovicích, ale kvůli zranění sehrál jen pět utkání a s Motorem se rozloučil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Vladimír Roth na archivním snímku.

Článek

"Loni na jaře Vladimírovi skončil kontrakt, v kariéře chtěl pokračovat v zahraničí. Tento plán nevyšel. Ze situace teď ale na druhou stranu můžeme těžit. Známe jej po lidské i hráčské stránce, víme, co od něj čekat a v čem je jeho přínos. Je jen na něm, jestli se mu podaří navázat na skvělé výkony z minulosti," řekl klubovému webu sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Roth v pěti duelech za Motor nebodoval. Zranění mu také v minulé nedohrané sezoně kvůli pandemii koronaviru dovolilo ještě v dresu Třince nastoupit jen k 29 utkáním a připsal si 14 bodů za tři góly a 11 asistencí.

"Minulou sezonu mi poznamenalo zranění, přesto jsem věřil, že přijde nějaká nabídka ze zahraničí, ale vyvinulo se to jinak. Jsem rád, že jsme se s vedením Ocelářů dohodli a já dostal příležitost tady pokračovat," prohlásil Roth. S mužstvem už trénuje, na rozehrání by se mohl objevit v partnerském týmu Ocelářů prvoligovém Frýdku-Místku.

Roth má na kontě v extralize i za Slavii a Liberec celkem 538 zápasů a 233 bodů (59+174). V první části sezony 2015/16 působil v KHL v dresu Novosibirsku.

Předloni získal s Třincem titul a v rozhodujícím šestém utkání finále při výhře 4:2 vstřelil vítěznou branku. S Oceláři vybojoval v roce 2015 stříbro a ve sbírce úspěchů má i bronz v barvách Slavie z roku 2010. Odehrál také šest utkání v české reprezentaci.

Reklama

Související témata: