Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 3:4Vítězná série Dynama trvá! Přestřelku rozhodla kanadská akvizice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Beránek 1 : 0
3. Koblasa 2 : 0
22. Paulovič 2 : 1
24. Kohout 3 : 1
32. Ďaloga 3 : 2
41. Camara 3 : 3
44. Camara 3 : 4
Záznam online reportáže

mm, škvČTKSport.cz
Aktualizováno

Pardubice jsou v pohodě! Pyšní se nejlepší formou ve stávající fázi Tipsport extraligy. V předehrávce 38. kola soutěže otočili hokejisté z města perníku vývoj duelu v Karlových Varech a po výhře 4:3 si připsali už páté vítězství v řadě. Hosté prohrávali 0:2 a 1:3, ale vítěznou trefu nakonec obstaral Anthony Camara. Sedmadvacetiletý kanadský útočník se trefil v utkání dvakrát a sedmé Pardubice ztrácejí v neúplné tabulce na elitní čtyřku jen dva body. Karlovy Vary prohrály osmý z posledních deseti zápasů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Patrik Poulíček z Pardubic před brankářem Karlových Varů Filipem Novotným.

Článek
Fotogalerie

Dynamo nastoupilo ještě bez běloruského útočníka Andreje Kosticyna, jehož získalo ve středu. A už od třetí minuty museli Východočeši dohánět dvoubrankovou ztrátu. První šanci po odrazu puku od zadního mantinelu ještě Vondráček nevyužil. Vzápětí ale Skuhravý nahrál nezištně Beránkovi do předbrankového prostoru a ten střelou k tyči otevřel skóre.

O 44 sekund později po vyražené střele Zábranského poslal puk za Kloučkova záda Koblasa a bylo to 2:0. V úvodní dvacetiminutovce Pardubicím nepomohla k navrácení do zápasu přesilovka ani Kousalova příležitost. Atraktivní a rychlý hokej prakticky bez výraznějších přerušení pokračoval i po zbytek první třetiny.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Gólová radost hokejistů Energie Karlovy Vary.

Ve 22. minutě se dostali ke slovu i hosté poté, co Paulovič po první zblokované střele procedil poprvé puk za Novotného. Při Rohlíkově vyloučení vrátil ve 24. minutě Energii dvoubrankové vedení Kohout.

Dynamo ale v této fázi zápasu srovnalo krok a díky zvýšené aktivitě byl blízko ke kontaktní brance Rohlík a zejména Camara, který minul zcela odkrytou branku. Hosté se nakonec snížení dočkali ve 32. minutě, kdy v přečíslení tří na jednoho Ďaloga nekompromisně prostřelil Novotného.

Ze závěrečného dějství uběhlo pouhých 27 sekund a díky Camarovi, který se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru, bylo srovnáno. Otřesení karlovarští hráči byli najednou u všeho později a Východočeši vycítili možnost otočit vývoj. Podařilo se jim to o tři minuty později díky pohledné kombinaci na jeden dotek, kterou s přehledem zakončil opět Camara.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Pardubický brankář Milan Klouček v akci.

Karlovarští se ještě snažili dostat do hry, ale Rachůnkovu střelu v přečíslení dvou na jednoho zlikvidoval Klouček. Na druhé straně po Zdráhalově střele zazvonila tyč domácí branky. Výsledek se už nezměnil ani po 80 sekund trvající power play Západočechů.

Předehrávka 38. kola hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. O. Beránek (Skuhravý, Vondráček), 3. Koblasa (L. Zábranský ml., Pulpán), 24. Kohout (Skuhravý) - 22. Paulovič (L. Horký), 32. Ďaloga (Kusý), 41. Camara (O. Roman), 44. Camara (O. Roman, Kusý). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - Brejcha, Kajínek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Bez diváků.
Karlovy Vary: F. Novotný - M. Rohan, Šenkeřík, Weinhold, Graňák, Pulpán, L. Zábranský ml., D. Mikyska - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - O. Beránek, Skuhravý, Vondráček - Kohout, Černoch, Koblasa - Šik, Hladonik, Redlich. Trenér: Pešout.
Pardubice: M. Klouček - Nakládal, Ďaloga, Bučko, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, J. Zdráhal - Camara, O. Roman, Kusý - L. Horký, R. Kousal, Paulovič - Blümel, Poulíček, O. Rohlík - T. Zeman, Matýs, O. Machala. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: