Hlavní obsah

Odvolán kouč hokejistů Plzně

PLZEŇ

Trenér hokejistů Plzně Rostislav Čada byl v neděli dopoledne odvolán z funkce. Jedenáctý celek extraligy dočasně povede dvojice Miroslav Přerost - Jiří Kučera. S odvoláním na ředitele klubu Tomáše Krále o tom informovaly klubové webové stránky.

Foto: ČTK/Petr Eret

Střídačku hokejistů Plzně opouští trenér Rostislav Čada. (ilustrační foto)

Článek

Čada je tak po Janu Nelibovi, jemuž bylo po sedmi soutěžních kolech předčasně ukončeno angažmá v Českých Budějovicích, a Josefu Jandačovi, který byl odvolán ze střídačky Liberce na konci října, třetím odvolaným koučem letošního ročníku hokejové extraligy.

"Bohužel neměl výsledky, situaci nebylo možné řešit jinak," přiznal Král, který do role kouče k dosavadnímu asistentovi Miroslavu Přerostovi povolal 37letého Jiřího Kučeru, světového šampióna z Vídně 1996. "Věřím, že nový trenér bude pro hráče autoritou a silou osobnosti mužstvo strhne," doplnil Král, který Kučerovi zavolal krátce před sobotní půlnocí.

"Bylo to pro mne velké překvapení, byl jsem mimo město, takže jsem se rychle vracel. Vedl jsem v Plzni sportovní třídu a bral jsem za povinnost pomoci. Je to hodně narychlo, ale během tří týdnů do vánoční pauzy se tým musí trochu sebrat," líčil Kučera, jehož dosavadní trenérská zkušenost u dospělých je spojena s druholigovými celky Klatov a Rokycan.

Až jedenácté místo

Plzeňský celek je před polovinou extraligy s devětadvaceti body na jedenáctém místě tabulky, v normální hrací době nedosáhl na vítězství již v deseti utkáních v řadě. Naposledy podlehl na ledě oslabené Sparty 1:4.

Trenér Čada vedl kádr od začátku letošní sezóny, na západ Čech přišel po angažmá v prvoligové Třebíči a ve Švýcarsku.

Reklama

Související témata: