Hlavní obsah

Je to flink, nenechá si poradit, sepsul Prospal útočníka. Ten odchází do Plzně

České Budějovice/Praha
Aktualizováno

V minulé sezoně pomohl hokejovým Českým Budějovicím, v nichž hostoval z mateřské Sparty, k návratu do extraligy po sedmi letech. Jenže v aktuálním ročníku s výkony Alberta Michnáče v Motoru až taková spokojenost nepanovala. Proto se Jihočeši rozhodli dvaadvacetiletého útočníka uvolnit do Plzně, v níž bude hostovat do konce sezony.

Foto: www.hcmotor.cz/Josef Pavlíček

Útočník Albert Michnáč dokončí sezonu v Plzni.

Článek

Michnáč v tomto ročníku odehrál za České Budějovice 24 duelů, v nichž si připsal pět gólů a osm asistencí. Naposledy ale nastoupil k zápasu 8. ledna při debaklu 0:7 na ledě Liberce. Od té doby ale ze sestavy vypadl a sedmkrát v řadě nenastoupil.

A hlavní kouč Jihočechů Václav Prospal si při vysvětlování důvodů Michnáčovy absence nebral servítky. V offline rozhovoru s fanoušky, jehož první část klub zveřejnil na svých oficiálních stránkách ve středu, mimo jiné uvedl.

„Albert Michnáč je flink. Je to někdo, kdo vidí hru, umí přihrát, dát gól, ale absolutně nemá zaujetí pro hru, bojí se v soubojích, nechce hrát do obrany, neumí přijmout kritiku. Na svůj věk, kdy nemá v profesionálním hokeji nic odehráno, je to paličák, který si nenechá poradit," prohlásil Prospal, jenž jako hráč získal dva tituly mistrů světa.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Václav Prospal na střídačce hokejistů Českých Budějovic.

„Vidím v něm ofenzivní potenciál, to bych byl hloupý tohle nepřiznat. Ale není to můj typ hráče a já se v něm velmi zklamal. Proto nehraje. Je to škoda. Když si to uvědomí a začne pracovat úplně jinak, může mít něco před sebou a vyrůst z něj extraligový hokejista," doplnil Prospal.

Uvědomit si to Michnáč, jenž v minulosti strávil tři roky v kanadské juniorské OHL a v roce 2018 reprezentoval Českou republiku na juniorském mistrovství světa, může v Plzni.

„Bylo to pro mě nečekané. Nehrál jsem asi sedm zápasů za sebou, s čímž jsem pochopitelně nebyl spokojený, protože se mi docela dařilo, když jsem prostor dostával. Pan trenér mi řekl, že větší prostor dostávat nebudu, proto jsem hledal jiný tým, kde ho dostávat budu. Když se ozvala Plzeň, byla to jasná volba," přidává Michnáč svůj pohled v rozhovoru pro oficiální stránky Plzně.

Českým Budějovicím chce dokázat, že udělaly chybu, když se jej rozhodly pustit na hostování. „Určitě chci ukázat, že jsem si ten prostor zasloužil. Co od sebe očekávám? Musím rozhodně bodovat! Je tu lepší tým, útočnější. Byl jsem až trošku překvapený, že se Plzeň ozvala. Je třetí v tabulce a já hrál v posledním týmu. Je rozhodně sympatické, jak tu pracují s mladými hráči. Těším se!" doplňuje Michnáč.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Albert Michnáč (uprostřed) v dresu Českých Budějovic.

„Stále máme řadu zraněných, a když se naskytla možnost vzít Alberta do Plzně, využili jsme ji. Jedná se o mladého hráče s potenciálem, uvidíme ho v našem týmu do konce sezony a zjistíme, jak na tom bude. V Českých Budějovicích se dokázal prosadit, tak doufáme, že to potvrdí," vysvětluje pro klubový web Plzně její sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Premiéru v dresu Západočechů by mohl Michnáč zažít už v pátek. Shodou okolností na ledě mateřské Sparty.

Václav Prospal o dalších hráčů Motoru:
O brankáři Marku Čiliakovi, jenž v létě přicházel jako největší posila:
Marek Čiliak se objevil na trhu a byl jedním ze tří až pěti brankářů, které jsme měli vytipované. Marek byl pro mě tehdy jasná volba číslo jedna a byl jsem pro to, aby sem přišel. Vedla mě k tomu minulost hráče, že dvakrát vyhrál extraligu. Dále zkušenost s tím, kdy jsme proti němu hráli s reprezentací, kdy jsem jako asistent mluvil s trenérem Slovenska Ramsaym, neřekl na Čila nic špatného. Věděl jsem, že nastupoval v KHL. Tyto atributy ho předurčovaly k tomu, že když přijde sem, bude náš absolutně nejlepší hráč. Proto jsem byl moc rád, že vedení se ho rozhodlo angažovat. Naprosto otevřeně ale říkám, že s jeho výkony nejsem spokojen. Doufám, že ani on sám není, ale to je otázka na něj. Jako trenér jsem si myslel, že Mára nám pomůže vyhrát pár zápasů jen tím, jaký je to gólman, Že bude nejlepším hráčem na place, nejlepším hráčem našeho týmu, protože tak je i ohodnocen. Že si to vezme na záda a bude number one goalie, na kterého jsem čekal. Zatím to nenaplňuje. Na druhou stranu věřím, že jeho přednosti se ukážou, že bude lepší a lepší a že nastanou zápasy, které pro nás ukradne. Zatím je to ale pro mě bohužel velké zklamání.
O útočníkovi Václavu Karabáčkovi, jenž za Motor hraje i esport ligu:
No, naprosto upřímně, byl jsem hodně překvapený. Na druhou stranu jsme si s Vencou ujasnili, že na takovéhle věci bude myslet jen, když nemáme zápasy. Já bych byl radši, kdyby byl takhle produktivní a takhle dobrej v klasickém hokeji na ledě než v esportu.
Zdroj: www.hcmotor.cz

Reklama

Související témata: