Hlavní obsah

Hokejisté Liberce nabírají sebevědomí

LIBEREC

Pětibodový odstup od posledního místa extraligové tabulky získali hokejisté Liberce díky třem výhrám v řadě. "Sebedůvěru nám zvedlo hlavně důležité páteční vítězství v Budějovicích. S dobrým a kolektivním výkonem mužstva stoupá i herní jistota jednotlivců," říkal trenér Josef Paleček po nedělním derby s Litvínovem (3:0).

Foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Liberečtí hokejisté po matných výkonech zvedají hlavu. (ilustrační foto)

Článek

Klíčovým momentem zápasu byl kuriózní vedoucí gól z hole libereckého obránce Jaroslava Nedvěda, který takřka od červené čáry překvapil nahozením kotouče litvínovského brankáře Jarinu a radoval se z premiérové trefy v sezóně.

"Chtěl jsem při naší přesilovce vystřelit na bránu, abychom získali vhazování v útočném pásmu, a byla náhoda, že puk proklouzl gólmanovi přes lapačku do sítě. Každý gól se počítá a těší mě, že ta branka nás nasměrovala k výhře," popsal liberecký bek.

Žemlička lákal Nedvěda na pivo

Na ledě Nedvěd potkával v roli soupeře i někdejšího dlouholetého spoluhráče ze Sparty Richarda Žemličku, nynějšího kapitána Litvínova. "Při jednom střídání se mě rutinérsky ptal, jestli večer po zápase pojedu do Prahy na pivo. Jen jsem mu to s pousmáním odkýval, ale na pár vteřin jsem úplně ztratil koncentraci, až jsem se před naší brankou bál, abychom kvůli tomu nelovili puk ze sítě," líčil Nedvěd.

Žemlička hrál jen do druhé třetiny a zbytek zápasu strávil na střídačce. "Po korekturách sestavy jsme ho přestali kvůli nespokojenosti s výkonem nasazovat do hry," vysvětlil razantní tah asistent litvínovského trenéra Pavel Hynek, jenž netajil zklamání nad počínáním mužstva.

"S profesorským a bezkrevným hokejem jsme neměli naději na úspěšný výsledek. Pokud chceme pomýšlet na elitní osmičku, musíme se vrátit k bojovnému stylu, kterým jsme uspěli na Slavii," tvrdil.

Reklama

Související témata: