Hlavní obsah

I Pardubice láká hrát pod širým nebem

Martin KézrPrávo

V Pardubicích si pohrávají s myšlenkou uspořádat extraligový zápas pod širým nebem po vzoru utkání NHL v Edmontonu. "Určitě by nás něco takového zajímalo. Při obrovském boomu hokeje v městě jsem si stoprocentně jistý, že kapacitu kolem 25 tisíc diváků bychom třeba na plochodrážnímu stadiónu zaplnili," prohlásil manažer klubu Zbyněk Kusý.

Foto: ČTK

Uvidíme hokejisty Pardubic pod širým nebem?

Článek

"Lidsky jsme schopni takovou akci zajistit, muselo by se ale spočítat, kolik by stálo vybudování mobilní ledové plochy i všech věcí kolem toho. Při extrémně vysokých výdajích do něčeho takového nepůjdeme," upozornil Kusý, podle nějž by záleželo i na tom, zda vedení extraligy něco takového povolí.

"Z čistě teoretického hlediska nic nebrání tomu hrát extraligu pod širým nebem, pokud budou dodržena všechna pravidla a respektován soutěžní rozpis. Otázkou ale může být kvalita ledu a nejsem si ani jistý, zda je to pro diváky ta správná podívaná. V Edmontonu se mi zdálo, že z tribun na takovou dálku nemohou ani vidět puk, sdělil Právu ředitel extraligy Stanislav Šulc.

.:ANKETA:
Jak by se vám zamlouval zápas pod širým nebem? Hlasujte na konci článku

Pokud by se zápas opravdu uskutečnil, pro Pardubice by zřejmě nebyl problém zaplnit jej diváky. Skvělí fanoušci v Duhové aréně vyprodali nejen sobotní šlágr se Slavií či bitvu se Spartou, ale třeba i zápas s Libercem. Také na zdánlivě neatraktivní duely tam pravidelně chodí téměř devět tisíc diváků.

Báječné publikum

"Publikum je báječné, zaplněné tribuny nás drží v pohodě. Zažíváme hokejovou slast. Lidi celý zápas řvou, v takové atmosféře snad ani nejde prohrát," tvrdí útočník Tomáš Divíšek. Hráči už si zvykli na oslavné točení šálami fanoušků i na déšť perníčků po vítězství.

Z mnoha stovek sladkostí pak mívají radost dětské domovy v okolí. Novou tradicí se zdají být zvony v hledišti, připomínající symbol hlavního partnera HC Moeller Pardubice. "Máme jednoznačně nejlepší diváky v republice, možná iv Evropě," říká další útočník, Michal Mikeska.

Reklama

Související témata: