Hlavní obsah

Fardu čeká premiéra proti Spartě

Martin Kézr, Právo

Nového kouče hokejistů Karlových Varů Richarda Fardu čeká v pátek obnovená premiéra v extralize, a nebude snadná, do západočeských lázní přijede Sparta. Karlovy Vary už devět zápasů v řadě nevyhrály, což stálo místo trenéra Hořavu, a jeho nástupce se pokusí mizérii posledních pěti týdnů zastavit.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Hokejisté Sparty budou prvním soupeřem Karlových Varů pod novým trenérem Fardou.

Článek

"Od úterního tréninku, kdy jsem vedl mužstvo poprvé, jsem se snažil nastolit v kabině dobrou náladu. Věřím, že jen tak může jít tým s odhodláním na soupeře, potřebujeme i trochu štěstí v koncovce," přiznává Farda.

K úspěchu podle něj povede důrazná hra do těla. "Chci od hráčů, aby odvedli na ledě pořádnou porci práce. Na Spartu se každý chce vytáhnout, nám souboj s ní nabízí možnost chytit se," uvažuje nový karlovarský trenér, který však neplánuje změny v sestavě: "Možná v průběhu utkání, zatím zjišťuji, co v hráčích skutečně je, ale to nejlépe ukáže teprve zápas."

Sparťanští marodi se vracejí

Pražané čtyřikrát za sebou venku nebodovali, další porážku na cizím ledě připustit nechtějí. "Po změně trenéra se domácí budou chtít předvést, určitě to nebude snadné utkání," tvrdí trenér Alois Hadamczik, jenž má radost, že se tenčí sparťanská marodka.

Do sestavy se vracejí uzdravení Bartečko, Kratěna a Šindel, hostování právě ve Varech ukončil Výtisk a připraven by měl být i další obránce Srdínko. "Marka trochu limitují natažené vazy v lokti, ale hrát by chtěl. Měli bychom poslat na led čtyři solidně složené útoky, nebude ale snadné hokejisty, kteří dlouho stáli, zapracovat do mužstva," říká sparťanský kouč.

Program 27. kola hokejové extraligy
28. 11.
17.00 h: Zlín - Č. Budějovice, Vítkovice - Liberec, Znojmo - Litvínov, Plzeň - Pardubice, K. Vary - Sparta, Kladno - Vsetín.
29. 11.
17.00 h: Slavia - Třinec (vysílá ČT2)

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice