Hlavní obsah

Pardubickou motivací je místo v sestavě

PRAHA

Po vítězství v Kladně a zaváhání Zlína doma s pražskou Slavií mají hokejisté extraligových Pardubic v čele tabulky už čtrnáctibodový náskok. Na výkonech Východočechů není však ani stopa po sebeuspokojení.

Článek

Svěřenci trenérů Říhy a Seidla se na ledě nováčka ze středočeského města i za rozhodnutého stavu rvali o každý kotouč, přestože hráči Rabatu si mohli o zvratu nechat jen zdát. "Nepustili jsme je do žádných příležitostí," potěšeně konstatoval Jiří Seidl, pardubický asistent.

"Máme sice velký náskok, který by mohl svádět k jistým výpadkům či volnějším výkonům, ale to nám nehrozí. Máme poměrně široký kádr, každý se chce udržet v základní sestavě, nikdo nechce s blížícím se play-off z týmu vypadnout. Proto hráči přistupují k utkáním s takovým nasazením. Hrozba absence v sestavě je tou nejlepší motivací," usmíval se Seidl.

Pochvalně se vyjádřil i o psychické odolnosti mužstva, která se podle jeho slov projevila zejména v okamžicích, kdy už kladenští hokejisté nemohli pomýšlet na zvrat a do hry se z jejich strany vkrádalo stále více nečistých zákroků.

"Kluci to ustáli celkem bez problémů. Nenechali se vyprovokovat, neopláceli," mínil Seidl, byť Zábranský musel po pěstním souboji s domácím Lažem do sprch už v 17. minutě, třináct minut před poslední sirénou ho pak po šarvátce s kladenským Čechem následoval Pištěk, přičemž hostující Mikeska vyfasoval desetiminutový osobní trest.

Reklama

Související témata: