Hlavní obsah

Kouči fanoušci spílali, vyhozený Kaděra se dmul pýchou

OSTRAVA

"Svozil ven," monotónně skandovali fanoušci vítkovických hokejistů až do začátku třetí třetiny duelu s Litvínovem. Žádali si odvolání proklínaného trenéra, který se zřekl služeb kapitána a miláčka tribun Romana Kaděry. Útočník naopak zažíval příjemné pocity a fanoušky "do kotle" přišel pozdravit.

Foto: PRÁVO

ROMAN KADĚRA. Narozen: 9. února 1973. Post: pravé křídlo. Poprvé v lize: 1991/92

Článek

Diváci vzali tým na milost až ve chvíli, kdy domácí získali pětigólový náskok. Přesto až do konce zápasu nejčastěji z tribun znělo Kaděrovo jméno. "Bral jsem to jako poděkování fanoušků za práci, kterou jsem klubu odvedl," poznamenal Kaděra, který odnesl nevýrazné výkony mužstva vyřazením z kádru.

Zato trenér Ladislav Svozil si spílání publika nepřipouštěl. "Viděl jsem ale, že kluci jsou z toho nervózní. Říkal jsem jim, ať se od toho absolutně oprostí, že diváci nadávají jenom mně. Snažil jsem se to nevnímat a staral jsem se o práci na střídačce," uvedl trenér a jen krčil rameny: "Lidé si zaplatili vstupné, mají právo vyjádřit svůj názor."

Nehrálo se jim dobře

I hráči přiznávali, že se jim v napjaté atmosféře nehrálo dobře. "Situaci nezměníme, musíme se obejít bez Romana. Na ledě bylo ale dvacet kluků, co chtěli hrát hokej, a mrzelo nás, že si toho lidé dlouho nevšímali," řekl útočník Martin Tomášek. "Nebylo to příjemné, ale v utkání si zacpat uši nemůžete," dodal brankář Martin Falter, který vychytal svou první nulu v extralize.

Oslavovaný Kaděra tak alespoň zaskočil za fanoušky. "Přišly mi na mobil textovky, že chtějí podepsat buben. Vždycky jsem byl moc rád v kontaktu s diváky," prohlásil. Kam povedou jeho další kroky, to tají. "Na angažmá jsem se už dohodl jinde. Vítkovice mě ale teď pustit nechtějí, tak jezdím na kole a chodím do posilovny," dodal.

O Kaděru projevily velký zájem České Budějovice. "S hráčem jsme domluveni na příchodu. Nyní se musí doladit dohoda mezi kluby," řekl pro internetové stránky jihočeského klubu manažer Jaroslav Pařízek.

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice