Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 5:2Kanonáda v první třetině rozhodla o vítězství Slezanů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Krenželok 1 : 0
14. Hruška 2 : 0
18. Svačina 3 : 0
34. Černoch 3 : 1
36. Lakatoš 4 : 1
50. Krenželok 5 : 1
52. Černoch 5 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic porazili ve 47. kole extraligy Karlovy Vary 5:2 a vzkřísili naději na postup mezi prvních osm celků po základní části. Domácí rozhodli utkání třemi góly v prvním dějství a osmým Varům se přiblížili na rozdíl čtyř bodů. Branku a tři přihrávky zaznamenal nejproduktivnější vítkovický hráč Dominik Lakatoš. Vítkovice si z posledních šesti kol připsaly páté vítězství, hosté vyšli naprázdno po pěti zápasech s bodovým ziskem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z gólu

Článek

Vítkovičtí potvrdili vzestup formy a do zápasu vstoupili aktivně. Jejich úsilí přetavil v sedmé minutě ve vedoucí gól Krenželok, kterému po nevyužitém průniku Hrušky od zadního mantinelu ideálně přihrál Lakatoš.

První vítkovická formace i poté s chutí útočila a kombinovala a ve 13. minutě podruhé rozebrala karlovarskou obranu. Lakatoš už sám před Habalem poslal puk ještě pod sebe na Hrušku, který už jen doklepl do síťky.

Vítkovická převaha přinesla před koncem úvodní části ještě jedna branku. Za faul na Kaluse ve vyložené příležitosti jel Svačina trestné střílení a bezpečně ho proměnil v 18. minutě v gól na 3:0.

Černoch se prosadil v oslabení

Dění mohl v nástupu do prostřední části oživit Kohout, ale po akci s Koblasou ve velké šanci ztroskotal na Svobodovi. Toho překonal až Černoch, který v oslabení z brejku usměrnil do branky Kohoutovu přihrávku.

Vítkovice ale hbitě odpověděly znovu zásluhou první řady. Lakatoš si obhodil ve středním pásmu obránce a z dlouhého sóla pokořil Habala počtvrté. Byl to jeho jubilejní dvacátý zásah v sezoně. Domácí kanonýr měl v závěru druhé třetiny na holi i další gól, ale v přečíslení tentokrát trefil brankáře.

Svůj velký zápas elitní vítkovická formace vyšperkovala čtvrtou brankou v závěru. Lakatošovu přihrávku z brejku zužitkoval Krenželok a brankáře Habala vyhnal na závěrečnou desetiminutovku na střídačku.

Západočeši v závěru dokázali v přesilovce díky Černochovi, který tečoval Šenkeříkovu ránu, snížit na konečných 2:5.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. L. Krenželok (Lakatoš, J. Hruška), 14. J. Hruška (Lakatoš, Gewiese), 18. Svačina z trestného střílení, 36. Lakatoš (J. Hruška), 50. L. Krenželok (Lakatoš, J. Hruška) - 34. Černoch (Kohout, Plutnar), 52. Černoch (Šenkeřík, T. Mikúš). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Kajínek, Rožánek. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Vítkovice: M. Svoboda - Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, R. Černý, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Schleiss, Stach, Dej. Trenér: Holaň.
Karlovy Vary: Habal (50. Hamrla) - Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán, L. Zábranský ml., Kowalczyk - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - Osmík, Kulich, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: