Hlavní obsah

Král 300. gól oslaví o reprezentační pauze

TŘINEC

Svůj třístý gól v extralize vstřelil v nedělním utkání na Spartě třinecký kapitán Richard Král. K brance mu vydatně pomohlo štěstí, neboť jeho přihrávku na Pavla Janků si srazil do vlastní sítě domácí obránce Srdínko.

Foto: archiv

Richard Král.

Článek

"Moc hezký gól to nebyl, ale jsem rád, že mám tu metu za sebou. Dosáhl jsem ji jako teprve patnáctý hráč historie," usmíval se Král, který úspěch připisoval návratu k dřevěnému typu hokejky: "Jubilejní gól oslavíme až během reprezentační přestávky, stejně už máme plánovanou zabijačku."

Richard Král hraje v nejvyšší české hokejové soutěži od sezóny 1988/89, kdy poprvé oblékl dres Pardubic. Za Východočechy hrál až do roku 1995, přičemž v sezóně 1993/94 s týmem zažil finále extraligy. Před ročníkem 1995/96 pak přestoupil do Třince, kde se později stal kapitánem mužstva a působí zde dodnes.

V sezóně 1993/94 se Král stal nejlepším střelcem ligy s 33 góly, v ročníku 1999/00 zase ziskem 77 bodů (24+53) vyhrál kanadské bodování soutěže. Třiatřicetiletý centr rovněž několikrát nastoupil za národní mužstvo. Je mistrem světa v hokejbalu.

Reklama

Související témata: