Hlavní obsah

Třinec po tragické události už do konce základní části nebude hrát doma

škv, tom, kezSport.cz

Utkání 50. kola hokejové extraligy mezi Třincem a Litvínovem, které se v úterý kvůli úmrtí manželky kapitána Ocelářů Petra Vrány neuskutečnilo, bylo přeloženo na čtvrtek (od 18 hodin). Hrát se ale nebude v Třinci, jak bylo původně v plánu, ale na ledě Vervy. Oceláři zároveň na svém webu oznámili, že svůj páteční duel 51. kola s Mladou Boleslaví rovněž nesehrají doma, ale na ledě Bruslařského klubu (od 18 hodin). V obou duelech přesto bude Třinec veden jako domácí tým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Václav Varaďa na střídačce hokejistů Třince.

Článek

Tragická událost, která zasáhla v úterý nejen hokejový Třinec, tak pozměnila program posledních dvou kol základní části extraligy. Oceláři měli původně dvě utkání ze tří hrát na vlastním ledě, nakonec se doma už nepředstaví.

Po zápasech v Litvínově a Mladé Bolelsavi zakončí svěřenci Václava Varadi dlouhodobou část extraligové sezony podle původního rozpisu v neděli 7. března na ledě Českých Budějovic (17.20 hodin).

„Chtěl bych poděkovat zástupcům Litvínova i jeho hráčům, kteří nám vyšli vstříc a do pozdních večerních hodin čekali v Třinci daleko od svých domovů a rodin na zprávu, zda se utkání odehraje ve středu. Jsme vděční a cítíme se zavázáni, že souhlasili se čtvrtečním termínem utkání. I když se jim tím pádem nahustila termínová listina před začátkem další fáze soutěže," uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Litvínov v úterních večerních hodinách vyrazil z Třince zpět na sever Čech, ve středu na zimním stadionu Ivana Hlinky absolvoval polední trénink.

Moc volných termínů na přeložení zápasu se nenabízelo, neboť základní část soutěže vyvrcholí svým 52. kolem už tuto neděli. Třinec i Litvínov tak čeká pořádně náročný závěr týdne, kdy během čtyř dnů odehrají hned tři duely. Severočechy čeká v pátek domácí střetnutí s Českými Budějovicemi a v neděli ve Zlíně.

„Nastala mimořádná situace, která se vyžádala i docela raritní řešení. Třinec sice odehraje dva nadcházející zápasy v Litvínově i Mladé Boleslavi, ale v oficiálním zápise bude uveden jako domácí tým se všemi okolnostmi, kterého z toho podle herního řádu vyplývají, ať už jde o barvu dresů nebo pořadí střídání. Na Oceláře přecházejí i všechny pořadatelská práva a povinnosti, i když při absenci diváků je to spíš formální záležitosti," řekl ředitel extraligy Josef Řezníček s tím, že obsazení kabin ani volby střídačky se mimořádné okolnosti zmíněných duelů nedotknou.

Reklama