Hlavní obsah

Průvan v Litvínově! Sbohem dává klíčový obránce, končí i další tři zkušení hráči

V pondělí hokejový Litvínov oznámil prodloužení kontraktu o dvě sezony se svým odchovancem; útočníkem Martinem Havelkou, o den později Severočeši naopak zveřejnili jména čtyř hráčů, s nimiž pro nadcházející ročník nepočítají. Dres Vervy už nebudou oblékat obránci Patrick Kudla s Janem Ščotkou a útočníci Samson Mahbod s Martinem Hanzlem.

Foto: HC Verva Litvínov

Kanadský útočník Samson Mahbod je jedním ze čtyř hráčů, kteří už v Litvínově nebudou pokračovat.

Článek

Sedmadvacetiletý Martin Hanzl, o pět let mladší bratr slavnějšího Robina, působil v Litvínově pět sezon, poslední dvě dokonce jako jeden z asistentů kapitána. V černožlutém dresu odehrál 274 zápasů, ve kterých vstřelil 49 gólů a přidal 75 asistencí. Na nové smlouvě se ale s vedením klubu nedomluvil.

Na ukončení smlouvy se Verva dohodla i s 32letým Kanaďanem Mahbodem, jenž na sever Čech zamířil v létě 2019. V minulé sezoně utrpěl vážné zranění kolene, kvůli kterému odehrál jen devět zápasů.

Stejně jako Mabhod přišel do Litvínova před ročníkem 2019/20 i další Kanaďan Kudla. Na výkony z první sezony v dresu Vervy ale v té následující nenavázal a klub na něj nyní neuplatnil opci. Za Litvínov odehrál 24letý zadák 64 zápasů, ve kterých vstřelil 5 gólů a zaznamenal 7 asistencí.

Po třech letech opouští Vervu i čtyřiadvacetiletá opora zadních řad Jan Ščotka. Odchovanec Vsetína, který se dnes bude hlásit trenérovi národního týmu Filipu Pešánovi na prvním srazu reprezentace před MS, nyní vyhlíží zahraniční angažmá. Za Litvínov odehrál 158 zápasů s bilancí 25 gólů a 37 asistencí.

„Všem hráčům bych chtěl poděkovat za odvedené služby v našem dresu a popřát hodně štěstí v dalším angažmá," uvedl pro stránky klubu jeho generální ředitel Pavel Hynek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: