Hlavní obsah

Nekompromisní dělba bodů v Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE

České Budějovice nastoupili k utkání 34. kola hokejové extraligy s novou trenérskou dvojicí Ťoupal-Kolda. Jihočeši zahájili zápas proti hostujícímu Kladnu daleko aktivněji než v minulých zápasech a po první dvacetiminutovce zaslouženě vedli.

Článek

Kladenští totiž ani jednou vážně neohrozili domácího gólmana. Od počátku se hrál oboustranně úporný hokej s větším důrazem na defenzívu. Domácí se prosadili při přesilovce, kdy na trestné lavici pykal Kalla za zranění obránce Gýny.

Po první přestávce Kladenští viditelně přidali, ve tvrdé střelbě byl nejaktivnější obránce Kasík. Kučera v brance Jihočechů byl ale pozorný a svůj tým výrazně podržel i při dělovce Jankovýcha. Na druhé straně se vyznamenal Orct při sólovém nájezdu Kostourka. Nekompromisní hokej se hrál i ve třetí dvacetiminutovce, na ledě vládli oba brankáři. Necelé tři minuty před sirénou Kladenští srovnali a prodlužovalo se. Výsledek se ale neměnil a dělba bodů zůstala.

Radek Ťoupal, trenér Č. Budějovic: "Mužstvo podalo dobrý výkon, jsem ale zklamán z toho, že jsme v samém závěru inkasovali."

Vladimír Evan, asistent trenéra Kladna: "Chtěli jsme bodovat a jsme tedy spokojeni. Výborně nám zachytal Orct."

České Budějovice vs. Kladno 1:1 po prodloužení
Branky: 15. Šimánek - 57. Havel, hlavní rozhodčí Minář, vyloučení 6:9, využití 1:0, 4059 diváků, třetiny 1:0, 0:0, 0:1 - 0:0

Reklama

Související témata: