Hlavní obsah

Oceláři prohráli nedůraznou obranou

LITVÍNOV

Třikrát v zápase 34. kola hokejové extraligy se Oceláři z Třince na severu Čech dostali do vedení, ale nakonec je o všechny body připravil v přesilovkách velmi produktivní Litvínov.

Článek

Úvodní nápor domácích zchladil už po 68 vteřinách úspěšným brejkem hostující Pletka. Litvínov pak gólmana Třince Lakosila zasypal sprškou střel, Žemličkova rána však mířila jen do břevna. Až v polovině třetiny, když byl vyloučen třinecký Houdek, využili domácí za tři vteřiny přesilovku dělovkou Hranáče od modré.

Euforie jim ale nevydržela dlouho. Z následného protiútoku prostřelil litvínovského gólmana Maříka Pavelek. Ocelářům se ale do první sirény vymstil nedůraz v obranném pásmu, Havel naservíroval Říhovi a ten z voleje pálil přesně. Moravané šli ale do vedení i potřetí, když se před Maříkem úplně sám objevil Polanský a potřetí také hostitelé srovnali Havlem, zatímco na trestné lavici pykal Král. Poprvé o krok vpřed se domácí dostali až ve třetí části po premiérové trefě Krsteva, definitivu tří bodů jim 69 vteřin před koncem zajistil Havel.

Jaroslav Hübl, trenér Litvínova: "Už v posledních zápasech se nám hra dařila a dnes nám vyšly konečně i přesilové hry. Závěr zápasu jsme dohrávali na tři útočné řady. Výborně zahrál útok ve složení Havel, Říha, Prorok. Vítězství je pro nás velice cenné."

Marek Pavel, trenér Třince: "Konečný výsledek je pro nás zklamáním, neboť jsme v průběhu utkání třikrát vedli, ale domácí díky využití tří přesilových her nakonec zaslouženě vyhráli.

Litvínov vs. Třinec 5:3
Branky: 32. a 59. Havel, 11. Hranáč, 19. Říha, 44. Krstev - 2. Pletka, 12. Pavelek, 29. Polanský, hlavní rozhodčí Kolísek, vyloučení 6:11, využití 3:0, diváků, třetiny 2:2, 1:1, 2:0.

Reklama

Související témata: