Hlavní obsah

Sparta chce konečně vyzrát na Slavii

Potřetí v letošní extraligové sezóně změří v úterním 35. kole síly hokejisté Sparty a Slavie. Z utkání pražských rivalů zatím vyšel lépe tým z Edenu, který po úvodní remíze napodruhé zvítězil. Sparta pod taktovkou Kamila Konečného ovšem věří v souboji o druhou příčku tabulky v úspěch.

Článek

Konečný zaskakuje v roli hlavního kouče, Alois Hadamczik je jako trenér reprezentačního výběru do 20 let na MS ve Finsku. Zastupující kouč by rád navázal na úspěšnou premiéru v Liberci, kde Sparta v neděli bezpečně zvítězila 6:1.

Souboj s městským rivalem však sám označuje za těžší. "Derby určitě bude jiné, předpokládám hodně vyrovnaný zápas, v němž každá chybička může být rozhodující," řekl Konečný.

Slavia: Není se čeho bát

Sparťané spoléhají na dobrou formu brankáře Břízy a do hry pošlou čtyři řady, i když postrádají útočníky Vondráčka, Šindela i Hromase, kteří jsou na šampionátu dvacítek, a dlouhodobě mají na marodce Tona, kam čerstvě přibyl i nejproduktivnější hráč Marek.

Slávisté by chtěli prodloužit úspěšnou bilanci v derby. První zápas na Spartě skončil nerozhodně 2:2, v Edenu pak mistr zvítězil 4:2. "Na Spartě jsme vyhráli všechna utkání v semifinále jarního play-off, tamní široké kluziště nám vůbec nevadí, takže uznáváme kvalitu soupeře, ale vůbec se nemusíme bát," tvrdí trenér Vladimír Růžička.

Program kompletního 35. kola extraligy
17.00 h: Vsetín - Liberec, Třinec - Č. Budějovice
17.30 h: K. Vary - Vítkovice, Plzeň - Znojmo, Kladno - Zlín
18.00 h: Pardubice - Litvínov
18.30 h: Sparta - Slavia

Reklama

Související témata: