Hlavní obsah

Kučera už začal trénovat

PRAHA

Operací levého ramene vynucená tříměsíční pauza obránci hokejové Slavie Františku Kučerovi skončila. Znovu obul brusle a zkouší trénovat s mužstvem na ledě v Edenu. Začíná opatrněji, když ale vše půjde dobře a tělo nebude proti, v polovině února by rád zase hrál.

Článek

"Po reprezentační přestávce bych chtěl naskočit, abych se ještě před play-off dostal do tempa," tvrdí téměř 36letý hráč, který kvůli zranění chyběl už při jarním tažení za titulem.

V nové sezóně však stihl odehrát pouhá čtyři utkání, než si v říjnovém duelu s Pardubicemi obnovil u mantinelu zranění ramene. "Doufám, že operací jsem vyřešil vleklý problém. Dlouhá nečinnost byla skličující, až po dvou měsících jsem si troufl na kolo, do posilovny a nyní na led. Teď mi záleží na tom, abych odhadl, kdy rameno už vydrží zápasovou zátěž, která je úplně jiná než při tréninku," uvažuje Kučera.

Ve Slavii prodloužil smlouvu i pro příští rok a přijal dohodu, že za letošní sezónu dostane méně peněž než bylo původně ujednáno. "Je to logické, když mě převážnou část hokejového roku měli v péči doktoři a byl jsem v ordinaci častěji než na ledě," přiznává Kučera, jenž chce hrát hokej, dokud ho to bude bavit a nebude si na ledě připadat trapně.

Netouží ale vydržet v aktivní činnosti do 43let jako rekordman Janecký a nepočítá, že by se ještě někdy objevil v reprezentačním dresu. "Tělo je opotřebované, na nároďák už mi zůstanou jen hezké vzpomínky."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice