Hlavní obsah

Budějovice se pokusí potopit Plzeň

PRAHA

Jednu z posledních možností, jak oddálit chmurnou vidinu baráže, mají hokejisté posledních Českých Budějovic v duelu 42. kola, v němž hostí nejbližšího tabulkového rivala - třináctou Plzeň. Rozdíl mezi soupeři je deset bodů, ale zatímco Západočeši ještě živí naděje na play-off, od něhož je dělí pět bodů, pro Jihočechy je prioritou záchrana.

Článek

Jihočeši se stejně jako jejich sok potýkají s nevyrovnanými výkony. Klíčovým pro vývoj utkání pravdy jistě bude miniduel mezi oběma gólmany. Plzeňský Málek, který v každém zápase od výměny ze Slavie pochytal v novém působišti více než třicet střel, dovedl v minulém kole mužstvo k výhře 4:1 nad Třincem.

Na běloruském brankáři Budějovic Mezinovi teď ale leží tíha šesti gólů, které inkasoval ve Vítkovicích. "Proto doufám, že se nám podaří navázat na lepší výkony proti Slavii či Zlínu," přál si asistent trenéra Budějovic Ladislav Kolda, který stále nemůže počítat s Robem, Ivanem Rachůnkem a Šimánkem.

Plzeň je kompletní a bere klíčové utkání jako každé jiné. Podle kouče Jiřího Kučery mužstvo nepřemýšlí, že by mohl duel napovědět, zda bude hrát o play-off či o baráž. "Důležitý je pro nás teď každý zápas," odmítl Kučera delší prognózy a vytyčil taktiku: "Důrazná obrana a rychlé protiútoky."

42. kolo extraligy - úterý 20. ledna:
17:00VSETÍN - SPARTA
17:00TŘINEC - KARLOVY VARY
17:30LITVÍNOV - VÍTKOVICE
17:30BUDĚJOVICE - PLZEŇ
18:00SLAVIA - ZLÍN
18:00PARDUBICE - KLADNO
18:00LIBEREC - ZNOJMO

Reklama