Hlavní obsah

Kladno váhá: Peníze za Orcta nebo play-off?

Hokejisté Kladna urputně bojují o postup do play-off a díky posledním třem výhrám zatím úspěšně drží osmou příčku. Na deváté Karlovy Vary mají náskok čtyř bodů, ale do konce základní části schází ještě sedm kol a Kladno to bude mít ještě hodně těžké. Zvláště, pokud by se mělo obejít bez brankáře Zdeňka Orcta. O největší oporu klubu je totiž zájem v Rusku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dochytá Zdeněk Orct sezónu v Kladně?

Článek

Zájem o Orctovy služby údajně projevily kluby Jaroslavl a Kazaň, kterou vede český trenér Vladimír Vůjtek. "Momentálně to nechci komentovat. Je pravdou, že klub obdržel nějaké nabídky, vše budeme řešit zítra," řekl k eventuálnímu odchodu Orcta pro Sport.cz generální manažer Kladna Otakar Černý.

Sám Zdeněk Orct má od vedení klubu zakázáno o celé věci s novináři mluvit, nicméně jeho odchod opravdu visí ve vzduchu. Včera se dokonce sešel s prezidentem klubu Jaromírem Jágrem, což nám potvrdil vedoucí mužstva František Větrovec.

Chce Kladno vůbec play off?

Zatímco klub zachovává atmosféru tajemna, fanoušci na oficiálních stránkách klubu zuří. Objevily se i názory, že vedení klubu do play-off vlastně nechce, protože by muselo hráčům vyplatit vysoké prémie za postup. Orctův přestup by sice Kladnu uškodil herně, ale klub by na celé situaci náramně vydělal. Do Kladna by putovaly dolary z Ruska a navíc by se ušetřilo na prémiích. Bez Orcta by totiž Kladenští do play-off dorazili jen s pomocí zázraku.

Zatímco česká extraliga už má po přestupové uzávěrce, v Rusku přestupové hemžení teprve vrcholí.  Pokud by tedy Orct do Ruska odešel, Kladno by náhradu shánět nemohlo a muselo se spolehnout na dvojici Pospíšil, Kopřiva. Dvaadvacetiletý Pospíšil  má v extralize odchytáno všehovšudy deset utkání, 20letý Kopřiva má zkušeností ještě méně.

V Berouně už vědí své

O možnosti odchodu Orcta se přitom už ví v Berouně, kde působí prvoligový tým, jehož už řadu let pojí s Kladnem více než přátelské vztahy. Hráči, pro které není v Kladně místo, se zpravidla rozehrávají právě v Berouně. A právě s berounskými Medvědy se po operaci kolene připravuje bývalý vynikající brankář Jaroslav Kameš. V současnosti je dokonce zapsán na soupisku týmu. Důvod?

"Jardu Kameše jsme získali na hostování. Rozehrává se po zranění, ale nemá příliš natrénováno. Máme ho jako takovou "pojistku" pro případ, že by z Kladna odešel Orct a oni by nám odmítli pouštět Kopřivu," řekl pro internetové stránky klubu generální manažer Berouna Josef Drda.

Reklama

Související témata: