Hlavní obsah

K play-off má nejblíž Kladno, Plzeň doufá

PRAHA

Přesvědčivá výhra 5:0 nad Slavií povzbudila touhu plzeňských hokejistů dobýt play-off, byť na vysněnou osmou příčku ztrácejí sedm kol před koncem základní části sedm bodů. Snu o účasti ve vyřazovací části se ale nevzdali ani ostatní, nejblíže k ní je nyní osmé Kladno.

Foto: ČTK/Petr Eret

Martin Výborný z Plzně (vlevo) a Štěpán Hřebejk z Budějovic v utkání hokejové extraligy hraném 16. září v Plzni.

Článek

"Chtěli jsme se jako nováček především zachránit, ale nyní už máme takovou pozici, že se porveme o play-off. Hlavně doma ale musíme vyhrávat," uvažuje trenér Kladna Zdeněk Müller. Hodně ale bude záležet na tom, zda v klubu zůstane brankář zdeněk Orct, o kterého se zajímají ruské kluby.

O postupu do play-off stále silněji sní Plzeň. "Hrajeme sice už jen třikrát doma, ale při stoprocentní úspěšnosti na vlastním ledě a zisku bodů z Liberce i Varů to nemusí být nereálné přání. Pro nás je vždy moc důležité, abychom vedli a nemuseli dotahovat," naznačuje jeden z trenérů, Jiří Kučera.

"Když mužstvo dál bude předvádět takový výkon jako v televizním utkání proti mistrovskému celku, můžeme se směle měřit takřka s každým," doplňuje kolegu ze střídačky kouč Miroslav Přerost. Plzeň střelecky drží Josef Straka, který se proti Slavii blýskl i proměněným trestným střílením.

Sen o elitní osmičce mají i v Litvínově, který dosud nasbíral o bod víc než Plzeň. "Ještě to můžeme zvládnout, hrajeme čtyřikrát doma aposlední, zřejmě klíčové utkání v Liberci. Mužstvo ale musí byt psychicky silnější, ane hroutit se hned po první brance," připomíná trenér František Výborný.

Karlovarská ztráta na Kladno je pouze čtyřbodová, Energii ale drtí hlavně série 14 zápasů venku bez výhry. "Čekají nás hodně obtížní soupeři, bez exportu bodů z cizího ledu se do osmičky nedostaneme. Reprezentační pauza prospěje řadě hráčů k uzdravení, pak do toho půjdeme s velkým srdcem aodhodláním," usoudil trenér Radim Rulík.

Reklama