Hlavní obsah

Franěk se těší na play-off

Petr Franěk by se rád hned po reprezentační přestávce objevil v brance pražské Slavie, kam přišel z Karlových Varů těsně před uzávěrkou přestupů v hokejové extralize. Bolavá třísla, kvůli nimž celý leden nechytal, už mu vyšetřil zvučný fyzioterapeut Kolář a každým dnem se gólman cítí lépe.

Článek

"Chci co nejdříve naskočit na led. Hlavně se těším, že si po osmi letech zachytám vypjaté zápasy o titul, navíc v klubu, který má oprávněně vysoké ambice," říká 28letá posila, jež se v Edenu upsala na tři roky. "Kádr je dost silný. Pardubice jsou sice největším favoritem play-off, jenže to je nejen o formě, ale také o náhodě a štěstí," míní Franěk.

Vítá, že bude ve Slavii vystaven mnohem většímu tlaku ze strany veřejnosti i klubového vedení než ve Varech. "Líbí se mi, že tu na nás budou tlačit, abychom vyhrávali, ne jako jinde," naznačuje, že na západě Čech už necítil potřebný zájem.

"Nechci jen, aby na mě fanoušci v Edenu byli naštvaní, já Málka z klubu pryč neposlal. Hokej je sport, ale také byznys." Moc ho ale mrzí, že si karlovarské vedení vymínilo, že nesmí za Slavii nastoupit v utkání 47. kola proti svému bývalému týmu.

Reklama

Související témata: