Hlavní obsah

Trenér Výborný: Já do Sparty? O tom nic nevím

Josef PešoutSport.czPrávo

Trenér litvínovských hokejistů František Výborný četl spekulace, že by se měl po sezóně vrátit na lavičku pražské Sparty, sám je však vyvrací. "Nic o tom nevím. Všichni si myslí, že blafuji, ale je to tak. S vedením Sparty jsem tři roky nemluvil," zdůraznil Výborný v rozhovoru pro Právo.

Foto: www.hc-litvinov.cz

Litvínov se počtvrté v sezóně pokusí porazit pražskou Spartu.

Článek

Jak litvínovští hokejisté vyplnili právě končící přestávku v extralize?

Sehráli jsme přípravné utkání v přátelském duchu s Karlovými Vary (4:3), v němž nešlo ani tak o výsledek jako o to, aby si kluci dobře zabruslili a zvykli si na zápasový rytmus. Přestože chyběl větší důraz na obou stranách, střetnutí splnilo účel a bylo vyrovnané až do konce.

Kromě odpočívajícího reprezentanta Trávníčka chyběl v sestavě i stále marodící útočník Kaděra. Jak to s ním vypadá?

Ve čtvrtek by měl po delší době znovu přijít na trénink. Věříme, že do extraligy zasáhne co nejdříve, ale určitě ještě ne v pátek, protože nebyl přes měsíc na ledě. Když by to dobře šlo, snad by mohl naskočit v úterý proti Pardubicím.

Jak se těšíte na nadcházející duel se Spartou?

Všichni to berou prestižně, ale pro mě je to utkání jako každé jiné. Jsme si vědomi, že vyhrát i počtvrté v sezóně nad tímto soupeřem nebude jednoduché. Tři body by nám samozřejmě pomohly k posílení nadějí na play-off. Proti Spartě mají hráči dlouhodobě vysokou motivaci. Když jsem byl na sparťanské lavičce, tak Litvínov proti nám hrál pokaždé výborně.

Spekuluje se o tom, že se na trenérský post Sparty od nové sezóny vrátíte. Co vy na to?

Někde jsem to četl, ale říkám, že o tom nic nevím. V Litvínově mám smlouvu do konce dubna. Nějaká jednání o jejím případném prodloužení byla ve vzduchu, ovšem nic konkrétního. Nezabývám se tím a klidně si nějaký měsíc od hokeje odpočinu.

Opravdu vás nikdo ze Sparty nekontaktoval?

Věřte nebo nevěřte, s vedením tamního klubu jsem tři roky nemluvil. Všichni si myslí, že blafuji, ale znovu opakuji, že v tomto směru se nic neděje. Teď se soustřeďuji na zbývajících sedm zápasů základní části, v nichž se pokusíme vybojovat pro Litvínov play-off.

Naději na sesazení osmého Kladna vám možná dává oslabení soupeře o brankáře Orcta, uvolněného do Ruska. Cítíte to tak?

Dá se to říci, ale myslím si, že kladenský tým je v takovém stadiu, že i bez Orcta má v sobě pořád herní zodpovědnost a úpornost. Hlasy, že do osmičky nechce, neberu vážně. Všichni adepti play-off hýčkají reálnou šanci a až do posledního kola asi bude o co hrát.

Reklama

Související témata: