Hlavní obsah

Jihočeši se sunou do propasti

PRAHA

Doma proti Vsetínu i na kladenském ledě chtěli hokejisté posledních Českých Budějovic vyhrát, což by jim ještě dávalo naději přenechat barážové starosti jiným. Jenže z klíčových zápasů vytěžili jediný bod. Zlikvidovat ztrátu sedmi bodů během posledních pěti kol se zdá být nadlidským úkolem, zvláště když v obou zmíněných duelech Budějovice dvě třetiny jen odklouzaly.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenéři hokejistů Budějovic Radek Ťoupal (vlevo) a Ladislav Kolda

Článek

Kouč Radek Ťoupal ale hráče chválil, jak dokázali smazat čtyřgólový náskok Valachů, a nedůstojný projev v první polovině zápasu bránil: "Před hráči smekám, je strašně jednoduché se na hokej z novinářské tribuny jen dívat." Starší z trenérské dvojice Ladislav Kolda ale přece jen připustil mírné rozpaky: "V obou zápasech jsme se dlouho nemohli dostat do tempa, hráli jsme příliš rozháraně a nepřesně. Vzpamatovat se až v poslední třetině, to už bývá pozdě."

Ťoupal vyslovil přesvědčení, že naděje na vyhnutí se baráži stále existuje: "Nebalíme to, ve hře je stále dost bodů, naděje existuje. Posun v tabulce je stále ještě reálný, potřebujeme trvaleji potvrdit herní vzestup. Ještě třikrát se představíme doma, tam je povinností zvítězit, a bez šance nemusíme být ani v Litvínově. Zatím to bohužel bylo tak, že když tým dokázal dvakrát za sebou vyhrát, následující zápas neunesl tíhu utkání."

Musíme se zakousnout

Kolda přiznal mimořádnou obtížnost budějovické situace: "Pro nás bude důležité, abychom  pravidelně bodovali a naopak ztrácel Liberec, který v předposledním kole hostíme. Nejsme naivní, ale chceme se o třináctou příčku ještě rvát. K tomu však mužstvo musí zabrat od první minuty, prostě se do soupeře zakousnout. Hráči vědí, že teď mají už opravdu poslední šanci odrazit se od dna, tak k tomu také musí adekvátním způsobem přistoupit."

V kabině již hokejisté cítí, že bude velmi obtížné uniknout z osidel baráže. "Naděje umírá poslední. Musíme si ale srovnat sami mezi sebou, jak k zápasu přistupujeme. Není snadné se vyrovnávat s psychickým tlakem, ale teď už jde o holou existenci."

Obrat proti Třinci?

Budějovice se pokusí oživit šance na vyhnutí se baráži už dnes proti Třinci, s nímž však v letošní sezóně třikrát prohrály. "Uděláme drobné změny v sestavě, útočný styl soupeře, který na cizím ledě tolik nekouše, by nám mohl sedět. Jen nepropásnout začátek a doufám, že nás přijdou podpořit diváci, kterým není osud budějovického hokeje lhostejný." přál si Kolda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice