Hlavní obsah

Obránce Žižka bude pokračovat ve Zlíně, prodloužil smlouvu o rok

Zlín

Jednačtyřicetiletý hokejový obránce Tomáš Žižka se rozhodl pokračovat v kariéře a prodloužil o rok smlouvu s mateřským Zlínem. Rodáka ze Šternberku, který hrál i NHL za Los Angeles a v Rusku za Spartak Moskva, čeká 22. extraligová sezona. V domácí nejvyšší soutěži nastupoval také za Slavii a Kometu Brno, odkud se v roce 2014 vrátil do Zlína.

Foto: Právo

Hokejista Tomáš Žižka bude pokračovat ve Zlíně.

Článek

"Těší mě, že zůstávám u hokeje a pokračuji v kariéře. Po sezoně jsem byl už víceméně rozhodnutý skončit, protože loňská sezona nebyla vůbec vydařená. Byla náročná především po psychické stránce. Přesto jsem raději konečný verdikt odložil o pár měsíců," řekl klubovému webu Žižka, který nechyběl u dnešního zahájení přípravy Beranů na ledě.

"Čekal jsem, co udělá hlava a tělo. Přes léto jsem hodně trénoval, všechno probíhalo i po zdravotní stránce v pořádku. Hlava se mně nastavila tak, že končit stále nechci. Jsem rád, že to tak dopadlo a děkuji vedení zlínského hokeje a trenérům, že mi dali možnost pokračovat," doplnil Žižka, jenž byl poslední tři sezony kapitánem Zlína.

V uplynulém ročníku si ve 42 zápasech připsal šest bodů za šest asistencí. V domácí nejvyšší soutěži sehrál celkem 1138 utkání, což jej řadí na osmé místo historického pořadí. Nasbíral 297 bodů za 92 gólů a 205 přihrávek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Žižka.

"Chci odvádět i v nadcházející sezoně pro zlínský hokej nadále dobré výkony. Těším se hodně na fanoušky, bez nich to není ideální. Vždy nás podporovali a podrželi tým i v horších časech. Věřím, že jim budeme v nadcházející sezoně dělat jen radost," doplnil Žižka.

Kouč Robert Svoboda si hodně přál, aby Žižka v týmu zůstal. "Jsme rádi, že Tomáš pokračuje. Příští sezona bude velmi těžká a jeho zkušenosti budou hrát velkou roli. Jeho profesionalista je příkladem pro mladé hráče. Pozitivem je, že je zdravotně v pořádku a vyhýbají se mu v poslední době zranění," uvedl Svoboda.

Reklama

Související témata: