Hlavní obsah

Třinec hlásí ztráty

Dva hráče na marodce přinesl Třinci přehnaně tvrdý zápas s Litvínovem, při němž hlavní sudí Nečas udělil 171 trestných minut. Obránce Malinský má po faulu Kotrly zraněné koleno a na pozorování v nemocnici zůstal Hašek. Ten do šatny odešel v průběhu třetí třetiny ještě sám, ale pak začal ztrácet vědomí i orientaci a musela jej do nemocnice převézt sanitka.

Článek

Odborné vyšetření potvrdilo u třineckého útočníka podezření na vážný otřes mozku. "Hašek leží na neurologii na pozorování. Čekají jej další testy a na pár dní může na hokej zapomenout. U Malinského lékařské vyšetření naštěstí neprokázalo nějaké vážné poškození vazů. Taky on však bude potřebovat pár dnů odpočinku," prohlásil trenér Ocelářů Pavel Marek.

"Takhle nečistě u nás snad nikdo nehrál, pošleme záznam řediteli extraligy Šulcovi, aby si udělal obrázek," čílil se generální manažer Třince Petr Husička. "Spíš než hokej to byla pěkná řež," doplnil ho Marek.

Ostrá bitva nevadila snad jen domácímu útočníkovi Marku Melenovskému, jenž si vytvořil osobní rekord v extralize, když dal tři góly a na dva přihrál. "Určitě jsem hrál i lepší zápasy, víc bodů jsem si ale nikdy nepřipsal," usmíval se spokojeně. V řadě s Janků a Pavelkem se teď cítí náramně. "Jsme produktivní, tak co víc si přát. Celkově se nám dařilo střelecky, za dvě kola jsme dali třináct gólů, což je před play-off dobré znamení," doufal Melenovský.

Hosté prohrou zřejmě přišli o účast v elitní osmičce, podle asistenta trenéra Litvínova Pavla Hynka ale vzdalující se play-off nebylo příčinou přehnané agresivity týmu: "Býváme hodně vylučováni a potom se nedokážeme dostat do tempa. Je to o osobní disciplíně hráčů. V přesilovkách jsme Třinci dali dostatek prostoru a on toho využil ke vstřelení důležitých gólů."

Reklama

Související témata: