Hlavní obsah

Kopřiva není v Kladně nervózní

Martin KézrSport.czPrávo

Čtyřbodový náskok si drží hokejisté Kladna na osmé příčce a ve snaze probít se do play-off jim zdatně pomáhá i dvacetiletý brankář Miroslav Kopřiva, na nějž po Orctově bleskovém odchodu do ruské Kazaně připadla role jedničky.

Článek

"Nervózní z toho nejsem, přece se nebudu stresovat kvůli něčemu, co mě baví. Spíš se snažím nabídnoutou šanci využít a mužstvu pomoci. Důležité je, že šanci na play-off máme stále ve svých rukou," říká Kopřiva, jenž část sezóny prožil na hostování v prvoligovém Berouně:

"Jsem rád, že jsem si tam mohl osahat hokej dospělých, snad ty zkušenosti prodám i teď v nejdůležitější fázi sezóny." Ve 47. kole proti Budějovicím chytal Kopřiva teprve třetí extraligové utkání na kladenském ledě. "Gól z hole budějovického Jindry byl vůbec prvním, který jsem tu inkasoval. Soupeř se v závěru zvednul, naštěstí víckrát se neprosadil," přiznává mladý gólman.

Ze Slavie mrazí v zádech

Kopřivu chválil i trenér Zdeněk Müller: "Chytá dobře a kluci ho berou, zodpovědná obrana musí být prací celého mužstva." Kopřivu ale ještě nyní mrazí v zádech, když si vzpomene, jak v předchozím kole slávisté Hruškovým hattrickem během 189 vteřin otočili skóre:

"Neumím si ten výpadek dost dobře vysvětlit, ale snad jsme si to v kabině vyříkali, aby se nám už nic takového nestalo. Výhra nad Budějovicemi měla být tak trochu i omluvou fanouškům za nepovedený závěr zápasu na Slavii."

Procházka ve dvou útocích

Kladenské mužstvo trochu děsí fakt, že z moravského ledu dosud nepřivezlo ani bod a přitom dva z pěti zbývajících zápasů základní části hraje ve Zlíně a Ostravě.  "Hlavně doma bude nutné vítězit. Jsme stoprocentně zachráněni, což byl náš hlavní cíl, ale vzhledem k postavení v tabulce se teď chceme pokusit i o play-off," tvrdí kouč Müller.

Trenér se rozhodl pro experimentální nasazování Martina Procházky do dvou útoků. "Cítím hodně sil a při častějším střídání se rychleji dostávám do tempa. Dokud to jsem schopen zvládnout, chci takto hrát," potvrzuje čtyřnásobný světový šampión.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice