Hlavní obsah

Franěk v první zkoušce obstál

PRAHA

Konečně to vypadá, že Slavia našla brankáře, který ji po výměně Málka do Plzně může s úspěchem provést nástrahami play-off. Petr Franěk se při prvním startu v dresu úřadujícího mistra předvedl ve skvělé pohodě. Ukázal, že je schopen se rychle přizpůsobit jak hernímu stylu Pražanů, tak obstát i tváří v tvář drtivému tlaku soupeře.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Petr Franěk debutoval v dresu Slavie v derby s pražskou Spartou.

Článek

"Proti mému působení ve Varech je ale ten rozdíl obrovský. Nejen v projevu týmu, ale vlastně ve všem," přemítal Franěk. "Slavia je sebevědomá, vždyť je to mistr. Nic pro ni není ztracené, nevzdává se," říkal

Nervózní ani nebyl

Vyhecovanou pražskou bitvu jako test na play-off nebral. "Chci chytat pořád dobře, i v základní části. Tady se ale musím víc soustředit, přes dobrou obranu se soupeř tolik nedostane ke střelbě," tvrdil Franěk, který kvůli nemoci dvakrát přišel o start v národním mužstvu a navíc ještě velkou část sezóny vynechal kvůli bolavým tříslům. "Teď mě netahají, ale to se všechno může změnit s jediným pohybem. Nechci to ale samozřejmě přivolávat."

Na nového gólmana městského rivala také Sparta připravila speciální taktiku. "Na užším kluzišti je více střel, my ale nechtěli Fraňka rozchytat hned od začátku," vysvětloval sparťanský asistent Kamil Konečný pouhé čtyři rány svých svěřenců v první dvacetiminutovce. V poslední třetině naopak zasypala Sparta bývalého strážce karlovarské branky devatenácti pokusy, ale ujal se jen precizní blafák Slováka Bartečka.

Díky tomuto gólu se Franěk alespoň vyhnul dalšímu placení do společné kasy. Za první zápas za Slavii totiž odevzdal čtyři a půl tisíce korun...

Sebevědomí stoupalo

Úvod hitu 48. kola ale nezačal zrovna ideálně. Hned v první minutě si dojel pro puk za branku, jenže mu vypadla hokejka. "Nějak se mi zadrhla o led, nervozitou to ale určitě nebylo." První těžký zákrok si připsal při dorážce Tomajka a po pauze už to šlo ráz na ráz. Překazil Markův samostatný nájezd i sólo Ujčíka, dorážku stejného hráče v přesilovce ukryl v lapačce a až do 56. minuty odolával utahujícím se kleštím Sparťanů. "Po dobrém zákroku každému brankáři stoupne sebevědomí."

Jen Bartečko nakonec využil své skvělé bruslařské techniky a ještě měl dost času k elegantnímu zakončení. "Moc jsem chtěl, aby první start skončil vítězně, třeba v prodloužení, ale s tou střelou vážně nešlo moc dělat," jako by se omlouval. Chvíli předtím mu totiž vypadla tečovaná rána obránce Slobody od červené čáry a došourala se pár centimetrů vedle tyčky...

Sklidil ovace

Za své představení ovšem sklidil chválu ze všech stran. Fanoušci často skandovali jeho jméno, po několika výjimečných zákrocích hala mohutně aplaudovala. "Při hře člověk příznivce ani moc nevnímá, jen když se přerušilo, tak jsem fanouškům na dálku zamával."

Při zápase se nad ním skláněl také nejlepší střelec minulé sezóny sparťan Marek a kroutil hlavou nad výbornými zákroky, na tiskovce zase pěl ódy asistent kouče Růžičky Ondřej Weissmann. "To díky Petrovi máme bod, musíme mu poděkovat."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články