Hlavní obsah

Nejblíže postupu zůstává Kladno

PRAHA

Přes porážku 0:5 ve Zlíně, jen potvrzující nulovou úspěšnost na moravském ledě v této sezóně, zůstávají hokejisté Kladna nejvážnějšími uchazeči o postup do extraligového play-off. O poslední volné místo ve vyřazovací části ale ještě stále usilují Karlovy Vary i Plzeň.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Kladenští hokejisté jsou nejblíže postupu do play-off

Článek

Čtyři kola před koncem základní části Středočeši drží osmou příčku se čtyřbodovým náskokem a před sebou kromě jiného mají i utkání s oběma největšími soupeři. Karlovy Vary i Plzeň čekají nejen střetnutí s Kladnem, ale také sobotní vzájemný duel před televizními kamerami. "Dvě domácí vítězství by nám mohla na play-off stačit," uvažuje trenér Zdeněk Müller.

Ve vzájemných zápasech nejlepší Vary

Při rovnosti bodů by pořadí určovala bilance vzájemných zápasů, tu mají zatím nejlepší Karlovy Vary. "Nic jsme ještě nevzdali. Dokud existuje šance, budeme bojovat. Hráči nejsou pod tlakem, že musí play-off uhrát za každou cenu," říká trenér devátého celku Richard Farda, pod nímž ale mužstvo na cizím kluzišti ještě nezvítězilo. "Od listopadu čekáme venku na výhru, při posledních pěti zápasech jsme dali pouhé čtyři góly. Třeba se nám to prokletí role hostů podaří změnit právě v Kladně," doplňuje kouč.

Ani v Plzni neztrácejí optimismus, i když šestibodová ztráta na vysněnou osmou příčku je citelná. "Musíme spoléhat na zaváhání Kladna, ale když o víkendu vyhrajeme televizní dohrávku ve Varech a o den později zdoláme i Vsetín, můžeme si to s ním rozdat v přímém souboji v posledním kole," míní trenér Miroslav Přerost. Asistent plzeňského kouče Jiří Kučera však tvrdí: "Na to, že hrajeme doslova o všechno, bych si představoval od kluků ještě vyšší nasazení. Ve zbývajících čtyřech zápasech budeme muset odvést na ledě mnohem víc."

Budějovice musí bodovat v Litvínově

Plzeň i Vary musejí nadcházející zápasy odehrát během čtyř dnů. "Kondičně je mužstvo připraveno dobře, navíc výhra v západočeském derby by hráčům vlila novou sílu a snadněji by sneslo únavu," přemítá Farda. Už jen teoretická šance na playoff zbývá triu Vsetín, Litvínov, Liberec. Manko osmi bodů ale bude těžko zlikvidovatelné, naopak deset bodů k dobru na České Budějovice dává klid před hrozbou baráže.

Pokud Jihočeši zítra nevyhrají v Litvínově, bude jejich osud definitivně zpečetěn. "Naději na třinácté místo jsme už pohřbili," přiznal trenér Ladislav Kolda, který nyní musí sledovat se zájmem play-off první ligy, odkud jim vzejde soupeř v prolínací soutěži.

Reklama