Hlavní obsah

Málek vychytal Plzni výhru ve Varech

KARLOVY VARY

Hokejisté Plzně vyhráli v sobotním dohrávaném utkání 49. extraligového kola na ledě Karlových Varů 3:2 a ještě více tak zdramatizovali boj o poslední volné místo do play off. To zatím drží osmé Kladno, které má na vítězný tým náskok tří bodů. Karlovarští jsou o další bod zpět. Oba celky však s Kladnem ještě hrají v závěru základní části.

Článek

Do západočeského derby vstoupili lépe hosté, kteří dokázali využít znatelnou nervozitu domácích. Již v první minutě se řítil na Bartu osamocený Špaňhel, skóre však otevřel až o chvilku později po rychlé plzeňské kombinaci Paroulek. Karlovarské mohla uklidnit přesilová hra, ale ani v té rytmus hry nechytili a naopak jen rozchytali brankáře Málka. Navíc při hře ve čtyřech se Lipianský zbytečně rozčiloval nad verdiktem sudího Svobody, jenž jeho střet s Výborným neposoudil jako faul. Plzeňští nelenili a Cartelli z protiútoku přidal další branku.

Dvougólové vedení hosty uklidnilo a dovolilo jim zatáhnout se do obrany. Málek si však na nedostatek práce nemohl stěžovat. Zejména při početních výhodách na jeho branku létala jedna střela za druhou, ale domácí hráči měli buď nepřesnou mušku, nebo byl reprezentační gólman připraven. Na vývoji utkání nic nezměnila ani třicetivteřinová výhoda dvou karlovarských hráčů v poli.

Na nepříznivý vývoj se trenéři domácích rozhodli zareagovat změnami v sestavě a stejně jako hosté se rozhodli nasazovat pouze tři formace. Jejich svěřenci se stále tlačili do útoku, kde však naráželi na připravené hokejisty Plzně. Přesto se domácím podařilo snížit. Bauer sice svou šanci ke střele prováhal, ale nakonec přihrál volnému Kumstátovi, jenž zbavil Málka jeho kouzla.

Na ledě Energie se rozpoutala bitva, která se chvílemi přenášela i do hlediště. Fanoušky hostů tak museli 'umravňovat' policisté. Nejzaměstnanějším mužem na stadionu však byl nadále Málek, jehož počet zákroků utěšeně narůstal. Přesto ani jeho famózní výkon hosty od vyrovnání neuchránil. Košťál totiž v přesilovce tečoval Galvasovu střelu od modré mezi brankářovy betony.

Z nerozhodného stavu se však domácí neradovali dlouho. Na trestnou lavici putoval Bauer a Michal Straka jeho faul potrestal třetí brankou. A protože Málek již neinkasoval, odvezli si cenné tři body domů hosté.

Karlovy Vary - Plzeň 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 30. Petr Kumstát (Bauer), 48. Košťál (Galvas, V. Polák) - 3. Paroulek (Andrašovský), 11. Cartelli (M. Straka, Výborný), 49. M. Straka (J. Straka, Andrašovský). Rozhodčí: T. Svoboda, Smeták - Kostka, Český. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. Diváci: 3900.
Karlovy Vary: Barta - Jan Kudrna, Ptáček, Galvas, Vantroba, Bauer, Rodin - Němčický, Alinč, Jantovský - Bednařík, Lipianský, Netík - Petr Kumstát, Skuhravý, Kraus - Košťál, V. Polák, Jaroš. Trenéři: Farda a Rulík.
Plzeň: Málek - Dobroň, Jindřich, Cartelli, Výborný, Nedoma, Krajíček, od 21. navíc Dobrovolný - Paroulek, J. Straka, Andrašovský - Vostřák, M. Straka, Matějovský - Špaňhel, Prorok (32. Dvořák), Šaffer. Trenéři: Přerost a Kučera.

Reklama

Související témata: