Hlavní obsah

Slovenská střelba v hokejové extralize

PRAHA

Hned dva slovenští útočníci, sparťan Lubomír Bartečko a Juraj Štefanka z Vítkovic, se v předposledním kole základní části hokejové extraligy blýskli hattrickem. Blízko tomu byl i jejich krajan Igor Rataj ze Znojma, který dal v Třinci dva góly.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Slovenský útočník Sparty Praha Luboš Bartečko

Článek

"Poprvé v životě se mi povedl hattrick. Těší mě to, stejně jako vydřený bodový zisk," přiznával Bartečko, když před šatnou houpal v autosedačce půlročního syna Dominika. Sparťanský útočník rozhodl o vítězství přesilovkovou tečí šest minut před koncem. "Tlačil jsem se před branku, abych mohl puk usměrnit."

Dobře naladěni před play-off

Snad ještě víc si ale cenil vyrovnávacího gólu do šatny při vlastním oslabení. "Viděl jsem, jak jde gólman hokejkou dopředu a jeho pravá strana byla volná. Nezbývalo nic jiného, než mu tam puk poslat," popsal svou druhou trefu v zápase s Plzní.

"Zbytečnými chybami jsme vrátili soupeře do zápasu, ale nakonec jsme byli psychicky silnější a výhra pomůže dobrému naladění před play-off," uvažuje útočník Sparty, který si tři branky pěkně rozdělil do každé třetiny.

Hattrick za jedenáct minut

Štefanka stihl góly do vsetínské sítě nasázet během deseti a půl minuty. "Něco podobného se mi podařilo jenom kdysi ve Slovanu Bratislava, tam jsem dal tehdy tři góly dokonce dvakrát v měsíci. V české soutěži to je poprvé, ani jsem nevěděl, kolik budu muset dát do kasy," vykládal centr třetí vítkovické řady.

S hbitým Irglem a bojovníkem Tomáškem na křídlech zařídili všechny 4 branky Vítkovic na vsetínském ledě. "Opravdu se nám daří. Vyhovíme si, navíc jsme v poslední době začali střílet góly. Teď aby to vydrželo i v play-off," doufal Štefanka.

Reklama