Hlavní obsah

Havel: Murínovi jsem rekord nepřál

PRAHA

Hokejový útočník Litvínova Lukáš Havel se v úterý v zápase proti Zlínu blýskl čtyřmi góly. Jeho střelecká úspěšnost je o to cennější, že proti němu stál brankář Igor Murín, který v předchozích 203 minutách nedostal jediný gól. Havel v rozhovoru pro deník Právo mimojiné přiznal, že chtěl Murínovi překazit dosažení rekordu v neprůstřelnosti.

Foto: www.hc-litvinov.cz

Lukáš Havel v dresu Litvínova (ve žlutém).

Článek

V duelu se Zlínem jste čtyřikrát překonal gólmana Murína, když jste zároveň ukončil jeho extraligovou neprůstřelnost. Co tomu říkáte? Věděli jsme, že se Murín pokusí v Litvínově o dosažení rekordu, k němuž mu scházelo asi pětadvacet minut. Jsem rád, že jsem mu to už v první třetině překazil. Škoda, že výhra pro nás už nic neřešila.

Svým střeleckým kouskem jste napodobil zlínského Balaštíka, který dal čtyři góly v zápase o týden dříve. Napadlo vás, že se něco takového může rovněž povést? Vůbec ne. Balaštíka uznávám jako kanonýra, ale pro radu jsem za ním nešel. Vím, jak se to dělá. Vyhovovalo mi volnější tempo i dostatek prostoru na ledě. Dařilo se ale celé naší lajně s Lukášem Říhou a Viktorem Hüblem.

Zejména spolupráce s Říhou, který vám nahrál na všechny trefy, byla excelentní. Hráli jsme spolu už za juniory před třemi lety, kdy jsme si na sebe zvykli. Lukáš ví, kam si najíždím a snaží se mi tam nahrávat.

Jak hodnotíte právě končící sezónu z pohledu Litvínova? Mrzí mě, že jsme se stejně jako loni nedostali do play-off. Raději bych vyměnil pár gólů za týmový úspěch, tedy umístění v osmičce. Spoustu bodů nám bohužel vzaly psychické i herní výpadky v závěrech řady zápasů.

Neuvažoval jste o odchodu z týmu? Klub na mě uplatnil roční opci, takže zůstávám až do 30. dubna 2005.

Počítáte s pozvánkou do reprezentace pro úvodní fázi přípravy před mistrovstvím světa? Netuším, jak se trenéři zachovají a koho budou chtít. Když mě pozvou, tak to přivítám. Pokud ne, nic se neděje. Budu makat, abych se do národního týmu dostal v budoucnu.

Prý vám v nejbližší době "hrozí" start za tým Mostu v druholigovém play-off? Ano, ale takhle to neberu. Aspoň si prodloužím sezónu a rád si někde zahraji. Při eventuálním hostování se pokusím Mosteckým pomoci k postupu do první ligy, o který marně usilují už několik let.

Reklama

Související témata: