Hlavní obsah

Play-off letos nebude mít shodné začátky

PRAHA

Česká televize se nedohodla s extraligovými kluby, takže zápasy play-off hokejové extraligy letos nemají shodné začátky. Od pondělního startu prvního kola se každý den hrají maximálně dva zápasy a ČT 2 vždy jeden z nich vysílá přímým přenosem od 17 h. Pokud se ale utkání neobjeví v televizní nabídce, tak kluby dodrží své obvyklé časy začátku ze základní části.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Utkání letošního play-off extraligy nebudou začínat v jednotný čas.

Článek

Třinec, Vítkovice a Zlín tak budou hrát od 17.00 h, ve Znojmě a v Plzni či Kladně se začne o půl hodiny později, na Slavii a v Pardubicích v 18.00 h a na Spartě dokonce v 18.30 h.

Hned čtvrtfinále navíc přinese tři výjimky z pravidelného začátku televizních duelů, vždy kvůli kolizi s jiným sportovním přenosem na ČT 2. Kvůli teplické odvetě Poháru UEFA se ve středu 3. března bude hrát hokej vybraný televizí od 18.30 h a o prvním březnovém víkendu, kdy proběhne halové MS atletů, se v sobotu televizní utkání rozehraje v 18.30 h a o den později o hodinu dřív.

Rozdělení zápasů do vysílání oznámí ČT až o víkendu, protože nejen o osmém účastníkovi play-off, ale i o přesném složení čtvrtfinálových dvojic se rozhodne teprve dnes večer po odehrání posledního kola základní části. Zatím je jisté, že v pondělí 1. 3. ČT 2 vysílá od 17.00 h z Pardubic utkání domácích s Kladnem či Plzní a o den později si vybere jiný zápas, takže na východě Čech začnou až v 18 hodin.

Bez brankových rozhodčích

Každá série se hraje na 4 vítězství, přičemž všechny zápasy musí mít vítěze. Desetiminutové prodloužení hrají jen 4 hráči v poli na každé straně, když nepadne gól, dojde na nájezdy. Podobně jako v předchozích dvou letech budou celé play-off řídit dva hlavní rozhodčí, na stadiónech však už nebude svítit tradiční červené světlo při vstřelení gólu.

"Nasazování dvou hlavních rozhodčích do klíčových zápasů sezóny se ukázalo jako správné, proto v této praxi pokračujeme. Vzhledem k tomu, že vedle nich existují i videorozhodčí, dočasně rušíme funkci brankových rozhodčích," objasnil ředitel soutěže Stanislav Šulc.

Semifinále má začít 17. března a finále o dva týdny později, pokud ale budou soupeři známi dřív a vysloví souhlas oni i ČT, může se termín posouvat. "Podmínkou je jen dvoudenní pauza pro každý celek. Snažíme se vyjít vstříc reprezentaci, neboť před mistrovstvím se hodí každý den," vysvětlil Šulc. Nový mistr bude znám nejpozději 12. dubna.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články