Hlavní obsah

Plzeň spoléhá na Málka, Kladnu stačí bod

PRAHA

Parádní předkrm před play-off nabízí už v pátečním 52. kole hokejové extraligy plzeňská bitva o poslední místenku v elitní osmičce. Na přímý souboj s Kladnem se těší vyprodaná hala, jejíž hlediště pojme přes osm tisíc diváků. Čtyři z pěti variant výsledku zajistí postup hostům, domácí musí vyhrát v základní hrací době.

Článek

Kdo neuspěje, končí sezónu a není bez zajímavosti, že všechna tři dosavadní vzájemná utkání této sezóny vyhrál tým hostí. Plzeňští musí tradici narušit, aby se dostali do play-off. Zatím jsou devátí o tři body za svým soupeřem, ale v jejich prospěch by v případě bodové shody rozhodla lepší bilance ze vzájemných utkání.

"Je dobře, že je pro nás jedinou cestou vítězství. Žádné kalkulace, jdeme do existenčního duelu, kdy vítěz bere vše. Zápas je od čtvrtečního rána beznadějně vyprodaný a kapacitu haly bychom naplnili dvakrát, kdyby to bylo možné. Věřím, že nám fanoušci pomohou," prohlašuje domácí trenér Miroslav Přerost, jehož tým v Novém roce doma prohrál jediné z devíti utkání.

Kladno se nemusí hnát do útoku

"Musíme přestát bez úhony začátek zápasu, s každou minutou navíc poroste nervozita domácích," uvažuje kouč Kladna Zdeněk Müller, jehož svěřencům nahrává fakt, že nemusí tvořit.

"Jsme připraveni zodpovědně bránit a spoléhat na brejky. Na remízu hrát nelze, to by se nemuselo vyplatit, ale do útoku se musí tlačit Plzeň, která se ocitá pod větším tlakem," je přesvědčen kladenský lodivod.

Tlak domácího prostředí

I když pro Plzeň hovoří zřejmě lepší aktuální forma, domácí prostředí skutečně může být svazující. "Možná bych raději takto specifické utkání hrál venku," připustil i gólman Roman Málek.

Středočeši s očekávaným psychickým náporem na domácí borce kalkulují. "Od nás se postup moc nečeká, můžeme jen překvapit. Musíme to ale vydřít. Každopádně je dobře, že si to o postup rozdáme v přímém souboji. Kůži neprodáme lacino, na ledě jsme připraveni nechat všechny síly," uvažuje kapitán Josef Zajíc, jenž by rád přivedl Kladno po sedmi letech do play-off.

Straka: Málek to vychytá

Hlavním trumfem západočeského celku by měl být Málek, má skvělou formu a hlavně víc zkušeností s tak vypjatými duely než dvojice mladíků v kladenské brance.

"Po dvou letech se do play-off dostaneme. Málek nám to vychytá, je pro nás obrovskou jistotou. V mužstvu vládne perfektní nálada i ohromné odhodlání," soudí nejproduktivnější plzeňský hokejista Josef Straka.

"Nepředpokládám, že by rozhodovala fyzická kondice, spíš bude důležitá psychická stabilita a výkony brankářů. Právě na tomto postu jsme výrazně silnější než soupeř," tvrdí Přerost.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články