Hlavní obsah

Extraligové ohlédnutí: šokující výměna, havárie, vyhazovy i smrt

Základní část hokejové extraligy v pátek skončila. Již v pondělí začíná napínavé drama o titul, osm nejlepších celků si to rozdá v play-off. Připravili jsme pro vás malé ohlédnutí, jímž si osvěžíte nejvýraznější události, které provázely porci dvaapadesáti extraligových kol. Nebylo jich málo...

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Extraligu zasáhla sebevražda libereckého útočníka Pavla Kábrta.

Článek
Málek do PlzněNejpřekvapivější výměnu extraligy vymyslela Slavia. Za reprezentačního gólmana získala Krátošku se Šmídem. Hronek jako nová jednička v bráně svou roli neunesl, a tak klub na poslední chvíli získal Fraňka z Varů, zatímco Málek Plzeň dotáhl do play-off.
Tragédie v LiberciÚtočník Bílých Tygrů Pavel Kábrt se oběsil v lese u Pardubic. Jeho smrt na část sezóny ovlivnila výsledky Severočechů.
Ujčíkova havárieZálibu v motorkách odnesl sparťanský útočník havárií a zraněným zápěstím. Vedení klubu zuřilo, ale po svém návratu do sestavy se hráč skvěle rozstřílel.
Budějovické rošádyTragický začátek Jihočechů nezachránily změny na lavičce ani čistky v kádru. Trenéři Neliba, Pouzar ani Ťoupal baráž neodvrátili.
Znovuzrozený DopitaZačátek soutěže pardubickému centrovi nevyšel, ale v dalším průběhu se stal nejproduktivnějším hráčem největších aspirantů na titul.
Vyhazovy trenérůZlé výsledky podrazily židle pod libereckým Jandačem, plzeňským Čadou i karlovarským Hořavou, v Budějovicích se trenéři měnili dvakrát.
Návraty ze zahraničíM. Procházka se vrátil z Voskresensku na Kladno, bek Kadlec nedostal šanci na Floridě, a tak zase hraje ve Slavii. Spartě v úvodu sezóny pomohl Havlát, který se s Ottawou hádal o nové smlouvě. Tři utkání v české lize povolilo Calgary obránci Buzkovi.
Neslavný rekordV duelu Litvínova se Spartou vyprovokoval Prorokův faul na hostujícího Vondráčka tvrdou řežbu. Rozhodčí celkem udělili 227 trestných minut, v historii extraligy nejvíc v jednom utkání.
Mladý střelecSedmnáctiletý Sparťan Šindel se do statistik extraligy zapsal jako nejmladší střelec tří branek v jednom zápase.
Marodka sparťanůTrenér Hadamczik si o prázdninách poskládal mužstvo, ale to se mu rozpadlo. V jednu chvíli chybělo až dvanáct hokejistů základní sestavy, vypomáhali tak i prvoligoví hráči.
Kučerova smůlaDlouhé týdny prožil zkušený obránce Slavie na marodce kvůli obnovenému zranění ramene. Pro play-off už je ale fit.
Hostování jako fraškaPružné řády umožnily zapůjčení hráčů klidně na jeden zápas. Gólman Schwarz se tak objevil v brance domovské Sparty, ale i Třince a Plzně. Útočník Sedlák hrál střídavě za Spartu a Plzeň, aby nakonec skončil ve Vsetíně.

Reklama

  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 20. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články