Hlavní obsah

Extraliga chce do čela hokeje Kulhánka

Martin KézrSport.czPrávo

Šéf mladoboleslavské automobilky Škoda Vratislav Kulhánek získal podporu zástupců extraligových klubů a na letní volební konferenci jej budou navrhovat na funkci předsedy Českého svazu ledního hokeje. Současný předseda Karel Gut chce po deseti letech ve funkci odejít.

Foto: Škoda Auto

Předseda představenstva Škoda Auto Vratislav Kulhánek při světové premiéře studie Škoda Roomster

Článek

"Žádný jiný návrh než na přítomného Vratislava Kulhánka na sobotní valné hromadě APK nezazněl. Přišel, abychom se vzájemně poznali, a prezentoval se v dobrém světle," citovala ČTK ředitele extraligy Stanislava Šulce, podle nějž je důvodů, proč se kluby rozhodly jednoznačně podporovat právě Kulhánka celá řada.

"Především je tu vysoký lidský kredit a celoživotní zájem o sport," doplnil Šulc s tím, že známa je Kulhánkova dřívější práce pro hokej ve správní radě Budějovic. Zástupci nejvyšší soutěže se zároveň slíbili, že na svazové konference budou společně hájit jednoho kandidáta, což zvyšuje naději 60letého Kulhánka na zvolení.

.:ANKETA:
Bylo by zvolení Kulhánka do čela ČSLH dobrou volbou? Hlasujte na konci článku

Navíc i Gut se v kuloárech vyslovil proto, aby se právě on stal jeho nástupcem. Hokej je vedle sportovní stránky do značné míry i obchod, který potřebuje schopného manažera," tvrdí Gut, jenž vždy snil o tom, že žezlo předá Ivanu Hlinkovi, který se ale rozhodl jít dráhou hráčského agenta a o práci funkcionáře nejeví zájem.

Vyjádření Vratislava Kulhánka se nám prozatím získat nepodařilo. Šéf české automobilky dnes odletěl na autosalón do Ženevy, kde by měl setrvat do konce týdne.

Reklama