Hlavní obsah

Favorité nezaváhali, Pardubice i Zlín vedou v sériích

PARDUBICE/ZLÍN

Prvními zápasy bylo rozehráno čtvrtfinále play-off hokejové extraligy. Favorizované Pardubice si v domácí aréně poradily s Plzní, i když po první třetině prohrávaly. Dirigentskou taktovku utkání měl pevně v rukou útočník Jiří Dopita, autor čtyř asistencí. Překvapení nepřipustil ani Zlín, který zdolal Třinec.

Článek

Pardubice se rychle ujaly vedení, již ve čtvrté minutě rozvlnil síť Michal Sýkora, ale Plzeň stihla skóre do první přestávky otočit. Jenže pak Dopita nabil Blažkovi a bylo srovnáno. Na této brance měl svůj podíl obávaný gólman hostů Málek. Vzápětí zvýšil Pištek a po dalších Dopitových přihrávkách se trefoval Průcha. Pardubičtí pak již zápas z rukou nepustili a vyhráli 6:3.

:. PARDUBICE vs PLZEŇ
REFERÁTZbraní Pardubic byly přesilovky
POSTŘEHYDopita ve skvělé formě

Ve Zlíně se při výhře 4:1 nad Třincem trefovali pouze obránci. První dva góly zařídil Macholda, o další se rozdělili Blaťák s Hamrlíkem, který pálil do černého z trestného střílení. Na obou stadiónech hrály výraznou roli přesilové hry, Pardubice se v početní výhodě prosadily třikrát, Zlín dvakrát, ale přidal gól i v oslabení.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec