Hlavní obsah

Dopita ve skvělé formě

PARDUBICE

Hned na čtyřech brankách Východočechů měl podíl Jiří Dopita. Protřelý útočník rozdával parádní přihrávky, jen radost z gólu mu nebyla souzena. Plzeňský brankář Málek do jeho rány z úhlu na poslední chvíli vložil lapačku.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jiří Dopita podává v play-off pravidelně vynikající výkony.

Článek

"Začalo play-off a Jirka předvedl, jakou má fazónu," tvrdil pardubický kouč Miloš Říha a jeho protějšek Miroslav Přerost musel jen přitakat. "Byl dominantním hráčem na ledě. To on dokázal domácí tým zvednout." Nejlepší muž zápasu ale novinářům svůj názor na utkání neprozradil. Na tiskové konference celou sezónu nechodí...

Z Dopitovy přihrávky profitoval i Tomáš Blažek, jenž na začátku druhé dvacetiminutovky vstřelil vyrovnávací gól. "Asi nám pomohlo stažení hry na tři lajny," uznal paradoxní situaci útočník. Změna v herním pojetí vítězů totiž byla vynucena zraněním Koláře, který má po tvrdém střetu s protihráčem poškozené vazy v rameni, včera byl na operaci a vyřazovací boje pro něj zřejmě předčasně skončily. "Dal jsem sice dva góly, ale přišli jsme o Honzu a tak jsem z toho dost smutný," řekl Kolářův spoluhráč z útoku Petr Průcha.

Plzeň vydržela s nasazením jen třetinu. "Nechtěli jsme domácí pustit do tlaku a snažili se hrát na brejky, bohužel časem jsme od toho upustili," zalitoval střelec druhého gólu Plzně Martin Špaňhel. "Nedisciplinovaností jsme domácí dostali do obrátek, v Pardubicích se zápas těžko otáčí. Příště nesmíme připustit tolik vyloučení."

Reklama

Související témata: