Hlavní obsah

Hamrlík okouzlil parádním blafákem

ZLÍN

Drtivý nástup Zlína a jeho tři góly během deseti minut byly rozhodující pro vývoj zahajovacího utkání čtvrtfinálové série s Třincem. "Klíčový byl dobrý vstup do zápasu. Opticky to pak mohlo vypadat, že má Třinec navrch, ale my jsme se rozhodli spíše bránit a vyrážet k brejkům," líčil Igor Murín, brankář Zlína slavící jedenatřicáté narozeniny.

Článek

"V play-off jsou přesilovky klíčové a nám ten úvod skvěle sedl," přitakal Petr Macholda, obránce domácího týmu. Právě jeho dva slepené góly srazily Třinci vaz. "Takhle úspěšný jsem byl naposledy v žácích," smál se po zápase autor dvou branek. "Měli jsme pokyn více střílet. Před prvním gólem jsme si s Radimem Tesaříkem prohodili strany, abychom to při vhazování neměli pro případ střely přes ruku. A ono to zrovna vyšlo," vysvětloval.

Přiznal, že soustředění před zápasem bylo v domácím týmu maximální. "Byli jsme dobře připraveni. V kabině bylo cítit napětí," říkal Macholda. Mluvil z duše Murínovi: "Ten rozdíl v psychickém vypětí a důležitosti prvního zápasu je velký. Všichni se proto maximálně soustředili, aby nám úvod neutekl."

Když přidali domácí další dva góly, propukl na stadiónu karneval. Tribuny spustily mexické vlny, diváci chorály oslavovali úspěšný vstup do čtvrtfinále. "Je důležité, abychom doma vyhrávali. Pak budeme mít postup jistý. Bylo jasné, že když jsme tak rychle vedli, zabetonujeme to," ohlížel se za zápasem Martin Hamrlík, který parádně proměnil trestné střílení: "Zdálo se mi, že je Vojtek hodně vyjetý, proto jsem volil blafák do bekhendu."

Reklama

Související témata: