Hlavní obsah

Plzeň ani s tvrdostí neuspěla

PARDUBICE

Plzeň se pokusila pardubické mužstvo v druhé bitvě čtvrtfinálové série zaskočit agresivitou a dohráváním každého souboje, ale ani s výrazným přitvrzením hry neuspěla. "Počítali jsme s tím, že nás budou chtít vyprovokovat, ale neztratili jsme trpělivost a vyplatilo se počkat na chyby Plzně," přemítal pardubický trenér Miloš Říha.

Článek

"Takový trend hokeje play-off přináší, nasazení a tvrdost někdy převládají, my jsme se s tím uměli srovnat," tvrdil autor první branky utkání Ladislav Lubina, kterého hned v úvodní třetině přišpendlil tvrdě na mantinel plzeňský Vostřák.

Dopita: dva zápasy, sedm bodů

"Nám tvrdost nevadí, určitě máme víc silových hráčů než Plzeň, jen rozhodčí musí udržet zápas v rámci pravidel," říkal Jiří Dopita, který se na dvou vítězstvích Pardubic podílel gólem a šesti asistencemi: "Těší mě, že se naší řadě daří, ale cenné jsou hlavně dvě výhry proti soupeři, který překypuje bojovností a nasazením. I v tom se s ním ale umíme srovnat."

Západočeši včera vydrželi agresivně napadat takřka dvě třetiny, po třetí obdržené brance se jim taktika zhroutila. "Kvůli zbytečným vyloučením jsme nevydrželi se silami. Přitom takových chyb jsme se chtěli vyvarovat," litoval útočník Plzně Dušan Andrašovský. "Pokud máme uspět, je nutné každé střídání hrát naplno víc než jen 40 minut," povídal asistent kouče hostí Jiří Kučera.

Málek si pokřiků nevšímal

"Málku, ty jsi to viděl!", skandovali fanoušci na brankáře hostí, když lovil puk ze sítě, ale plzeňská hvězda to brala v klidu: "Řvou to mladí kluci, naštvaní, že ráno musí do práce." Spíš se čílil na obránce, kteří připustili velké množství pardubických dorážek a přečíslení.

"Pár věcí tam bylo špatně, ale snažím se z branky tým spíš hecovat," líčil Roman Málek, jenž čelil 32 střelám. Jen o trochu méně práce měl jeho protějšek Adam Svoboda, po zápase byl ale vyčerpán. "Sedí v šatně zcela vyšťaven, neboť ho sužují žaludeční potíže, skoro celý den spal a teprve dvě hodiny před utkáním se rozhodlo, že může chytat," říkal o svém brankáři Říha.

Reklama

Související témata: