Hlavní obsah

Třinec použil zbraně soupeře

ZLÍN

Rychlými góly a fantastickým brankářem, zlínskými zbraněmi z pondělního zápasu, si včera zajistil Třinec vítězství ve druhém čtvrtfinálovém utkání ve Zlíně. "Úkol zněl více bruslit a nenechat domácím tolik prostoru. Rychlé vedení je evidentně zaskočilo," přitakal třinecký útočník Marek Zadina.

Článek

"Murínovi druhý zápas tolik nevyšel. Vlastně si nesáhl na puk a šel ven. My jsme navíc měli super vstup do utkání. Ani ve snu nás nenapadlo, že by tohle domácí dopustili," smál se brankář Martin Vojtek, třinecký hrdina.

Zlínští přiznávali, že zažili drsné procitnutí. "Nezvládli jsme vývoj a po dvou rychlých brankách jsme se nedokázali zvednout," přiznal útočník Martin Jenáček. "Třinec skvěle bránil střední pásmo, nedokázali jsme na to najít recept," smutnil spoluhráč Ondřej Veselý.

Domácí útočníci si vylámali zuby na perfektním Vojtkovi. Pochytal celkem pětačtyřicet střel. "Bylo to snadné. Kluci perfektně bránili, soupeře nepustili k tečování a dorážení. Navíc jsem většinu střel viděl," odmítal chválu hostující gólman.

Klíčovým se ukázal být třetí gól Třince, který vstřelil Zadina v oslabení. Přitom už se zdálo, že se po rychlém brejku dostal z ideální pozice. "Chtěl jsem pálit z voleje, jenže puk mi šel pod nohy. Musel jsem si ho tedy stáhnout a střílet přes gólmana," smál se šťastný střelec.

"Zadina nás dostal na kolena. Nebýt toho gólu, určitě bychom to otočili," klopil zrak Jenáček. "Přesně tak, nejsme zvyklí doma prohrávat," přitakal zlínský trenér Ernest Bokroš.

Třinec má teď psychickou výhodu na svojí straně. "Splnili jsme úkol, domů se vracíme s vyrovnanou sérií," smál se Vojtek. "Všichni pasovali na favorita Zlín. Ať si každý říká co chce, teď to máme ve svých rukách," přitakal Zadina.

Reklama

Související témata: