Hlavní obsah

Vítkovice chtějí potrápit Spartu, Znojmo si věří na Slavii

Martin KézrSport.czPrávo

Na ledě pražské Sparty a ve Znojmě se ve středu večer rozehrají i zbývající dvě čtvrtfinálové série extraligy. Na souboji Sparty s Vítkovicemi je pikantní, že někdejší vítkovičtí trenéři Hadamczik s Konečným tentokrát stojí na střídačce Pražanů. Znojmo zase touží konečně postoupit, ačkoliv obhájce titulu z pražské Slavie bude velkým soustem

Foto: HC Znojemští Orli

Znojemští hokejisté si na Slavii věří

Článek

Sparta má k dispozici řadu osobností, které se umí dobře koncentrovat na rozhodující zápasy. "Nechceme nic podcenit a hrát aktivně, přitom i zodpovědně dozadu," vypráví kouč Alois Hadamczik. Sparťané jsou velkým favoritem, od roku 1996 pokaždé prošli přes první kolo.

Vítkovice je v této sezóně porazily jen jednou, ve zbývajících třech zápasech jim daly jediný gól. "V Praze nemáme co ztratit, favorita ale toužíme potrápit enormní bojovností a taktiku přizpůsobíme hře domácích," uvažuje trenér Ladislav Svozil.

.:ANKETA:
Kdo po dnešních zápasech povede sérii? Hlasujte na konci článku

Papírově nejvyrovnanější sérii by měly sehrát Znojmo s úřadujícím mistrem. V základní části oba celky vítězily na svém ledě. Jihomoravané v play-off ale chtějí zlomit prokletí tří čtvrtfinálových vyřazení, z nichž to první mají na svědomí právě slávisté.

"Jsme připraveni pohlídat útočnou sílu Slavie, letos se zdá zranitelnější v obraně. Důležitou úlohu přisuzuji přesilovkám," uvažuje asistent domácího trenéra Milan Kastner, podle nějž půjde o souboj elitních formací, v němž více věří své slovenské eskadře.

Záležet bude na tom, jak vypjaté a zřejmě vyrovnané zápasy unese mladý znojemský gólman Duba. Pro nás není jednoduché jít do play-off z pozice obhájce titulu, ale jsme připraveni hrát nepříjemný hokej, čekat na chyby Znojma a trestat je," tvrdí kouč Slavie Vladimír Růžička.

Čtvrtfinále play-off, první zápasy:
18:30SPARTA - VÍTKOVICE
Spartě chybí Havelka s poraněným ramenem, hrát nemůže ani další útočník Kratěna. Vítkovice nasadí čtyři útoky, Irgl si už vyléčil zánět v kotníku.
17:30ZNOJMO - SLAVIA
Útočnou sílu Znojma mají realizovat jen tři řady, domácí se připravují se na důraz soupeře. Zraněné koleno nepustí na led slávistu Kolaříka, po nemoci by chtěl hrát útočník Klepiš.

Reklama